Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Ob tednu Karitas dobrodelni koncert

Ob letošnjem tednu Karitas je Župnijska Karitas Notranje Gorice proslavila svoje 20-obletnico delovanja z dobrodelnim koncertom, ki se je odvijal v notranjegoriški dvorani.
Večer, ki je bil prepleten z dobrodelnostjo, častitljivo obletnico, petjem in kulturnim ustvarjanjem, so s svojo prisotnostjo počastili tudi župan občine Brezovica Metod Ropret, podžupan Marko Čuden, župnik Jože Mate in generalni tajnik Slovenske Karitas Jože Kern. Uvodni film je obiskovalce popeljal skozi 20-letno delovanje župnijske Karitas, opomnil na dobroto, akcije, ljudi, ki so se tekom let zvrstili bodisi kot tisti, ki so odprtih rok prostovoljno organizirali akcije, zbirali prispevke in na kakršenkoli način pomagali potrebnim ali kot tisti, ki so dobroto prejemali. 

Župnik Jože Kern je v svojem nagovoru izrazil vso zahvalo pobudnici in ustanoviteljici župnijske Karitas gospe Malči Čuden, ki je v tistih letih začenjala s karitativno dejavnostjo na Brezovici in tudi v Notranjih Goricah in nagovarjala mnoge, da so ji pri njenih prizadevanjih pomagali. Zahvalil se je tudi vsem, ki nadaljujejo in širijo karitativno delo, ki je delo ljubezni. Še posebej je izpostavil Nežko Remškar, Bojano Bajec in Vlasto Vidmar, ki v tem času povezujejo in usmerjajo delo v župniji. Izpostavil pa je tudi Slovensko Karitas, ki večkrat letno s hrano pomaga, da prosilci pomoči ne ostanejo praznih rok. Med konkretnimi akcijami, ki jih izvaja župnijska Karitas je izpostavil tudi mnogokratno plačevanje položnic, skrb za ogrevanje, organiziranje srečanj s sveto mašo za ostarele ter obiskovanje bolnih in ostarelih župljanov pred prazniki. Vse to in še mnogo več je tistih dejanj ljubezni, ki jih zastonjsko opravljajo mnogi, hkrati pa je v njihove vrste povabil še nove, saj vsak par rok pri konkretnih dejanjih še kako prav pride. V nadaljevanju večera sta vse prisotne, ki so napolnili notranjegoriško dvorano pozdravila tudi župan Metod Ropret, ki je izrazil vso podporo in zahvalo za dobrodelno dejavnost, ki jo opravljajo in hkrati zagotovil, da bo lokalna skupnost po svojih močeh še naprej s konkretnimi finančnimi sredstvi podpirala samo delovanje. Tajnik Slovenske Karitas Jože Kern je s pozitivnimi besedami opisal uspešnost 20-ih let delovanja in medsebojnega sodelovanja. V kulturnem delu so se na prisrčen način na odru predstavili župnijski otroški pevski zbor Notranje Gorice, družinski »ansambel« z Izakom, Andražem in Rebeko, za hudomušnost pa sta poskrbela Janez in Matic s skečem o hoji iz vic do nebes.

Glavni nastopajoči je bil Mešani mladinski pevski zbor Veter Ljubljana z zborovodkinjo Terezo Podlogar in klaviaturistom Tilnom Bajcem, ki so večeru dodali še pomembno kulturno noto. Izvedli so pesmi od istrskih in koroških ljudskih, do starih zimzelenčkov kot so Moje orglice in Vrtiljak. Večer so zaključili z znano Oh Happy day, ki je bila kot pika na i velikim karitativnim dejanjem, ki jih ni moč izmeriti nikakor drugače kot samo z izrazito hvaležnostjo, ki sije iz oči tistih, ki so pomoči potrebni.

Uredništvo

Oglejte si tudi