Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Peta redna seja Sveta Občine Brezovica

Župan Občine Brezovica Metod Ropret je v četrtek, 15. junija 2023, sklical peto redno sejo Sveta Občine Brezovica. Na dnevnem redu je bilo kar dvanajst točk. Svetniki so potrdili zapisnike prejšnjih sej ter potrdili dnevni red.

Občinski svet je opravil obravnavo predloga Sklepa o potrditvi elaborata lokacijske preveritve za območje posamične poselitve EUP JE_8 v občini Brezovica, za namene preoblikovanja stavbnega zemljišča. Predvideno stanje bo skupaj z obstoječim predstavljalo zaokroženo celoto domačije. Svetniki so sklep potrdili.

Župan občine Brezovica Metod Ropret in podžupan Marko Čuden sta povzela aktualne informacije. V juliju bodo začeli dela na odseku novega avtocestnega izvoza. Cesta skozi Črno vas še ne bo odprta konec junija, kot je bil uradni rok, ampak bodo rok podaljšali. Cesto od Jezera proti Podkraju širijo v namene kolesarskih poti, zaenkrat še ni bilo posega v cestišče, to naj bi se zgodilo poleti. Otvoritev ginekološke ambulante lahko pričakujemo v začetku novega šolskega leta, povpraševanje po storitvah je izjemno.

Občinski svet je v naslednji točki opravil obravnavo predloga Sklepa o višini takse za urejanje prometa na območju naselja Jezero. Na parkirišču poleg gasilskega doma bo poenotena tarifa 2 EUR do 2 uri ter 4 EUR za cel dan. Parkirnina se bo začela pobirati v letošnjem letu, skladno z Odlokom o pobiranju takse za urejanje prometa.

Sledil je Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o turistični in promocijski taksi v Občini Brezovica, pod členom za oprostitev plačila turistične takse se dodatno določi osebe, ki prihajajo iz vojnih območij.

Naslednji odlok, katerega so svetniki potrdili, je Odlok o ureditvi mirujočega prometa na parkirnih površinah pri pokopališču na Rakitni – z njim se določa ureditev, upravljanje in nadzor na tem območju. Parkirne površine so namenjene parkiranju osebnih vozil, prepovedano pa je parkiranje tovornih vozil, prikolic in gradbene mehanizacije.

Svetniki so imenovali nadomestnega predstavnika Občine Brezovica v Svet zavoda OŠ Brezovica, to je namesto Borisa Malovrha postal Matej Plevnik.

Za konec so potrdili nove cene za pokopališči Preserje in Brezovica, saj so od zadnjih sprememb cen investirali v marsikatere projekte oziroma izvajali vzdrževalna dela.

Oglejte si tudi