Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
15°C
SRE.
22°C
14°C
Oceni objavo

Zdenko Jamnik z medaljami iz svetovnega prvenstva gasilskega tekmovanja FCC v Združenih državah Amerike

Našo gasilsko enoto PGD Vnanje Gorice je na letošnjem svetovnem prvenstvu gasilskega tekmovanja Firefighter Combat Challenge 2022, ki je potakalo od 10. do 15. oktobra v Združenih državah Amerike, v zvezni državi Utah, mestu Salt Lake City, zastopal Zdenko Jamnik.

Bil je del 5 članske ekipe slovenskih gasilcev, ki se je udeležila letošnjega svetovnega prvenstva. Po treh dnevih nastopanja v kvalifikacijah sta sledila ob koncu tedna še dva nastopa v finalu in sicer prvi dan finala posamični nastop ter drugi dan finala nastop v dvojicah in ekipah. Zdenko je tekmoval letos na svojem prvem svetovnem prvenstvu in v svojo zbirko že dodal 3 medalje, ki pa so zaenkrat tudi njegovi največji dosežki do sedaj.

Medalje je dosegel v naslednjih kategorijah:

2. mesto ekipno nad 60 let

3. mesto dvojice nad 60 let

3. mesto Team Slovenia (kategorija v kateri se seštejejo 3 najboljši časi posamičnih nastopov članov ekipe)

Dosegel je tudi 5. mesto v posamičnem nastopu v svoji kategoriji nad 60 let ter z doseženim časom prišel v elitni klub najboljših Lions Den, kar pomeni, da se je s svojim časom spustil pod mejo, ki je določena za njegovo kategorijo.

Zdenko se ob teh vrhunskih dosežkih zahvaljuje sponzorjem Elektromonter, občina Brezovica, GZ Brezovica, PGD Vnanje Gorice in ostalim brez katerih udeležba in dosežki na tekmovanju nebi bili uresničeni.

Z gasilskim pozdravom »NA POMOČ«!


PGD Vnanje Gorice

Oglejte si tudi