Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

20. redna seja Sveta občine Brezovica

V Modri dvorani se je v četrtek, 16. 6. 2022, odvila 20. redna seja občinskega sveta. V začetku so potrdili zapisnik prejšnje seje in nadaljevali z aktualnim dogajanjem.

Izdano je gradbeno dovoljenje za avtocestni priključek na Logu, sočasno potekajo postopki za pripravo razpisne dokumentacije. Prva pripravljalna dela bodo predvidoma stekla že decembra. Tudi Slovenske železnice napredujejo z obnovo železniške proge na trasi Ljubljana-Borovnica, glede novega postajališča in podvoza v Vnanjih Goricah pa prav tako potekajo postopki. Oba projekta naj bi bila končana v letu 2024. Kot že znano, se bo na Brezovici preko zasebne investicije začel graditi Mercator center, v naslednjem tednu bo izdano gradbeno dovoljenje. Objekt naj bi bil zaključen do letošnje jeseni.

Prihaja tudi glavna investicija in to je izgradnja kanalizacije na manjkajočih področjih Brezovice, Vnanjih Goricah in Žabnice. Izgradnja infrastrukture na Jezeru poteka po terminskem načrtu, zaključena bo predvidoma konec oktobra. V mesecu juliju pričakujemo tri vikende popolne zapore te ceste. O točnih datumih se bo ustrezno obvestilo prebivalce.

Svetniki so sprejeli Odlok o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo za območje občine Brezovica. Prav tako so obravnavali in sprejeli Odlok o ureditvi javne službe zagotavljanja zavetišča za zapuščene živali na območju naše občine.

Naslednja točka dnevnega reda je bila seznanitev z letnim poročilom organa skupne občinske uprave Medobčinski inšpektorat in redarstvo za leto 2021. V letu 2021 je bilo prejetih 321 prijav na področju inšpektorskega nadzora, od tega 173 pričetih postopkov.

Občina Brezovica je uredila sistemsko spremljanje stanje in obračuna turističnih in promocijskih taks preko računovodskega sistema, v katerem se tudi sicer upravlja s proračunom oz. financami Občine. Nov sistem vodenja omogoča tudi sistematični obračun terjatev, zato bo Občina do 25. dne v mesecu za pretekli mesec po e-pošti ali pošti poslala informativni obračun na naslov izvajalca nastanitvene dejavnosti. To bo v pomoč tako ponudnikom pri plačilu takse kot tudi sami Občini za pregled stanja.

Svetniki so sprejeli sklep o določitvi višine urne postavke prisotnosti otroka v vrtcu nad devetimi ur. Starši otroka, ki je prisoten v Vrtcih Brezovica po preteku poslovnega časa vrtca, doplačajo za vsako minuto prisotnosti izven poslovnega časa vrtca 0,42 eur za vsakega otroka. Starši otroka, ki je prisoten v Vrtcih Brezovica več kot 9 ur znotraj poslovnega časa vrtca, doplačajo za vsako začetno uro nad 9 ur 7,00 eur za vsakega otroka. Ob ustreznih dokazilih ravnatelj vrtca potrdi staršem daljšo prisotnost otroka brez doplačila.

Zadnja točka na dnevnem redu, s katero se je seznanil občinski svet, je premoženjska bilanca občine Brezovica na dan 31. 12. 2021. Povišanje premoženja občine se je v primerjavi s preteklim letom povečalo za 4,5%, v primerjavi z letom 2006 pa za 250,08%. Premoženjska bilanca dokazuje, da občinski svet in občani odlično sodelujejo in razumejo, kakšne so prioritete občine.

 

Oglejte si tudi