Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

EMAUS 2023 na Kaninu

Po pre-dolgih treh letih se je v Bovec in na Kanin zopet vrnila tradicionalna prireditev EMAUS, srečanje starosvetnih smučarjev, njihovih spremljevalk in spremljevalcev.

Po ustaljeni praksi so se najprej zbrali pred Kulturnim domom Bovec, kjer je seveda vsak udeleženec smučanja po starem prejel startno številko v obliki Velikonočnega pirha. Zbralo se je 48 starosvetnih smučarjev. Zaigrali so bovški harmonikarji in Godba Gorje.

Zbrane sta nagovorila župan Občine Bovec Valter Mlekuž ter poslanec in podpredsednik DZ RS Danijel Krivec. Župan Valter Mlekuž je izrazil veliko veselje, da se po dolgem času spet lahko srečamo v Bovcu in na Kaninu:

» Iskreno se vam zahvaljujem, da kljub prekinitvi zaradi znanih razlogov niste pozabili na Bovško in ste se zopet odzvali na klic bovških starosvetnih smučarjev. Prepričan sem, da boste tudi letos, tako kot vsa leta poprej, od nas odnesli same lepe spomine,« je poudaril Mlekuž in ob najavi, da se bo z njimi ves dan družil tudi na Kaninu požel močan aplavz.

Tudi Krivec se je pridružil županovim mislim in vsem zaželel prelep in uspešen dan:

»Pozdravljam vas predvsem v želji, da boste na Kaninu, kjer je še veliko naravnega snega, zares uživali v tem krasnem dnevu in da vse mine brez poškodb. Lepo vas je po treh letih videti tako lepo število, prepričan pa sem, da vas bo prihodnje leto še več. Hvala sponzorjem ter čestitke Franciju Čopiju in vsem njegovim bovškim starosvetnim prijateljem, da vam je zopet uspelo pripraviti tak dogodek.«

Nato je nastopil čas za odhod na kaninsko smučišče, ob glasbi Godbe Gorje pa so se sprehodili skozi center Bovca in vse do vstopne postaje kaninske žičnice. Z žičnico na vrh in nato hitro na sneg. Ob nepopisnem veselju so pripravili zares zabaven popoldne, seveda s kančkom tekmovalnosti, za zaključek pa so najboljši prejeli še posebne medalje. Podeljeval jih je župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Končna obljuba je bila odločna: VIDIMO SE PRIHODNJE LETO!

zapisal: MILAN ŠTULC

foto: MILAN ŠTULC in MANUELA BOŽIČ BADALIČ

vir: obcin.bovec.si


Oglejte si tudi