Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

V BOVCU JE DECEMBER LEPŠI Z MLADIMI

Letošnji december še ni prinesel novega upanja v našo dolino, vsaj kar se na področju zimskega turizma tiče. Snega v dolini v poldrugi polovici decembra še ni, tako da tekaških smuči še ni moč obuti. S smučiščem Kanin tudi ne kaže še najbolje. Center Bovca pa je tako lepo okrašen, da vsakomur zastane dih v soju malih lučk. In še dobro, da smo poleg malih lučk tudi LJUDJE. Ljudje, ki radi popestrimo december tako za domačine kot tudi obiskovalce. Tako je mesec december najbolj pester mesec za SEKCIJO MLADIH TD BOVEC.
Članice Sekcije mladih TD Bovec smo prvi vikend v decembru popestrile s prireditvijo 'Miklavževanje- ni mi vseeno' v Stergulčevi hiši.  Ustvarjalne delavnice, zabavne igre, Miklavžev sejem in zabavni program je razveselil marsikatero otroško dušo.  Otroci so ustvarjali adventne venčke, ptičje hišice s pogačicami, katere so nesli svojim sorodnikom, sosedom in druge okraske. Manj ustvarjalni pa so se zabavali v zabavnih igrah. Člani turističnega podmladka OŠ Bovec, ki so del Sekcije, pa so  skupaj s članicami Karitasa ponujali topel čaj, sladke dobrote iz pečice, ki so jih napekle srčne prostovoljke, voščilnice in okraske, ki smo jih sami izdelali.  Prostovoljnih prispevkov, ki smo jih zbirali za Karitas, je bilo za Bovške razmere nad pričakovanji. Saj vemo, da razmere na Bovškem niso prijazne do marsikatere družine. Prireditev smo zaključili s prižigom lučk glavne novoletne jelke, goloba in še nekaj drugih lučk. Obisk, ki je bil velik, nam je dal nov zagon za priprave nadaljnjih dogodkov.

S turističnim krožkom pripravljamo razstavo »Rdeča ti da krila«, ki jo organizirajo Slikarji amaterji Bovec. Svojo postavitev smo poimenovali »Sreča je rdeča« in bo na ogled 20. 12. ob 18h v Kulturnem domu Bovec. Izložbena okna smo  tudi že okrasili z okraski nastalih na uri krožka. A za nas to še ni konec.

Pripravljamo se tudi na pohod od jaslic do jaslic, ki bodo letos tretjič po vrsti, v sredo 24. 12. ob 21h in v nedeljo, 28.12. ob 17h. Popravljamo in izdelujemo nove jaslice, dogovarjamo se tudi z drugimi izdelovalci jaslic, nabiramo mah, izdelujemo okraske  in se veselimo praznikov.  In prav je tako.

 

Vsem ,

ki nas podpirajo tako ali drugače,

ki so sodelovali in še sodelujejo z nami,

ki so darovali svoje prispevke na Miklavževanju,

ki nam podarjajo različne materiale,

ki živijo in dihajo z nami,

voščimo vse dobro, lepe praznike in

vse najlepše in najprijaznejše  v letu 2015.

Prisrčno vabljeni  na decembrske prireditve 

Oglejte si tudi