Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Turistično društvo Bovec že najavlja prihod »Toukrju«

Leto 2015 smo pričeli z dokaj toplo zimo in upravičeno se sprašujemo, če se bo pustu sploh treba trudit s preganjanjem le-te. Naj bo mraz ali vroče, nov ali stari Plac, »Toukrji« se ne dajo. So že napovedali svoj prihod in to že devetič zapovrstjo po dvajsetletnem premoru.

TD Bovec bo svoj letošnji program pričel z rednim občnim zborom v začetku februarja in s pustnim sprevodom »Toukrju« na pustno nedeljo po stari tradiciji. Pridni izvajalci in snovalci vsebin in mask se bodo kot vedno dotaknili aktualnih tem iz predhodnega leta. Nič drugače ne bo letos 15. februarja, ko nas bodo zabavali na bovškem Placu.

Člani TD Bovec bodo tudi letos organizirali že tradicionalne prireditve, kot so 11. Buški dan, Čomparsko noč, 14. Hojo po buških stezah ter poskrbeli za cvetlična korita ob kaštah in mostovih in sodelovali še pri drugih prireditvah, ki jih organizirajo drugi organizatorji.

TD Bovec pa vabi v svoje vrste nove člane, ki želijo spremeniti mesto Bovec v prijetnejši in prijaznejši kraj tako do someščanov kot do obiskovalcev.  Pod okriljem društva deluje tudi olepševalni odbor, Pustna sekcija in Sekcija mladih TD Bovec. Sekcija mladih, ki deluje precej samostojno, ima tudi bogat program. Že od svojega obstoja, to je od leta 2004, redno sodeluje z ustvarjalnimi delavnicami na prireditvah, ki jih pripravlja TD Bovec. Na hoji po buških stezah pa pripravi posebej pot in program za otroke. Poleg sodelovanja pa pripravljajo člani sekcije še svoje samostojne dogodke, tako bomo  lahko letos obiskali že drugič prireditev Pomlad za mlade v mesecu maju, v decembru pa  Miklavževe ustvarjalne delavnice in že četrtič pohod od jaslic do jaslic. Radi pa organizirajo tudi malo drugačne delavnice, kot so to doslej storili, ko so pripravili plesne delavnice, delavnice izdelovanja nakita in mil iz naravnih materialov, pa delavnice ličenja in podobno.

TD Bovec in Sekcija mladih TD Bovec prav gotovo dajeta poseben pečat malemu mestecu Bovec.

Naše aktivnosti, ugodnosti, ki jih imajo naši člani, lahko spremljate na naši spletni strani. Na spletni strani je predstavljena tudi knjiga Kaninsko pogorje avtorja dr. Jurija Kunavra, prav tako člana TD Bovec. Za člane TD Bovec je cena knjige še nižja.

Oglejte si tudi