Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

TEATRO AL QUADRATO

Včeraj so v večnamenskem prostoru Osnovne šole Bovec učenci od prvega do petega razreda in vrtčevski otroci uživali v zanimivi gledališki predstavi prijateljev iz Tarčenta.
Gre za predstavo, ki jo je izvedel Teatro al Quadrato iz Tarčenta in je plod dogovarjanja pobratenih Občin Bovec in Tarčento. Predstavniki obeh Občin so namreč  dogovorili sodelovanje razširiti še na aktivnosti  med učenci osnovnih šol, pri čemer so prijatelji iz Tarčenta ponudili izvedbo gledališke predstave, ki je pravzaprav multinacionalnega značaja.

Zamisel je nemudoma osvojil tudi ravnatelj OŠ Bovec Iztok Kenda in na šoli uredil vse potrebno za izvedbo predstave. Ta je po prvih zamislih sicer vključevala tudi prihod otrok iste starosti iz Tarčenta, izvedbo interaktivnih delavnic in druženja med otroci, vendar so zaradi zapletov na italijanski strani to aktivnost premaknili na prihodnjo pomlad, ko bodo obstoječo igro še nadgradili. Iz nekaj več kot polurne predstave naj bi tudi s pomočjo sugestij bovških otrok po tokratni predstavi igrico nadgradili v enourno odrsko delo.

Pred predstavo je vse pozdravil tudi podžupan Občine Bovec Davor Gašperčič, ki je otrokom na njim razumljiv način predstavil pomen čezmejnega sodelovanja in druženja in jim zaželel veliko zabave.

Otroci so se res nadvse zabavali, saj je predstava zastavljena tako, da je za razumevanje sporočilnosti potrebna samo domišljija, ki je bovškim otrokom očitno ne manjka, čeprav so igralci Italijani, pa je bilo glavno besedilo predstavljeno v slovenščini; z dodatkom furlanskega, Italijanskega in angleškega jezika. 

Oglejte si tudi