Oceni objavo

Število prijav občanov o črnem kampiranju narašča

Poziv Občine Bovec, naj občani tudi sami prijavijo opažena nedovoljena črna kampiranja, je obrodil sadove, saj je prijav redarski službi vedno več, posledično izrečenih glob ter seveda korak bližje bistvenemu zmanjšanju, če že ne izkoreninjenju črnega kampiranja.

K sodelovanju je zdaj brezplačno pristopila še družba AvioFun d.o.o., ki z letali nadzoruje črno kampiranje v dolini in s fotografijami podkrepi svoja opažanja ter določi lokacije kršiteljev. Svoje delo odlično opravljajo tudi v Občini Bovec sezonsko novozaposleni informatorji, okrepljena pa je tudi redarska služba in s tem povečan nadzor in izvajanje ukrepov zoper kršitelje.

»Želim se zahvaliti vsem občanom, ki pomagajo zmanjšati pojav nedovoljenega črnega kampiranja in drugih nepravilnosti v naravnem okolju, saj bomo tudi pri tem zmogli le skupaj. Iskrena hvala pa tudi AvioFunu za njihov prispevek, saj bo fotografiranje iz zraka bistveno pripomoglo k odkrivanju kršiteljev. Priznati moram, da se nekateri zares utaborijo na nemogočih lokacijah, pa naj si bo s šotori ali pa z najmanjšimi do največjih vozil in avtodomov. Seveda pa pohvala tudi redarjem in informatorjem. Zavedam se, da res ne morejo biti vedno na vseh nemogočih lokacijah naenkrat, vendar je z javljanjem kršitev na objavljeno številko delo tudi njim močno olajšano. Tako, kot smo naredili konec neplačilu turistične takse, tako bomo skupaj naredili konec tudi črnemu kampiranju,« ocenjuje župan Občine Bovec Valter Mlekuž in vabi vse k nadaljnjemu sodelovanju.

Številka za prijavo opaženih nepravilnosti je 070 538 289

Oglejte si tudi