Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Sestanek za obeleženje 50. obletnice helikopterske nesreče

V pisarni župana Občine Bovec je 12. 9. 2022 potekal prvi sestanek za organizacijo Spominskega srečanja ob 50. obletnici helikopterske nesreče na Kaninu, posvečenega tako preminulim kot tudi preživelim v nesreči. Spominsko srečanje bo konec oktobra.

Pobudnik za organizacijo srečanja je Jožef Lemut, univ. dipl.ing.gradb., tudi sam preživeli potnik v ponesrečenem helikopterju, župan Občine Bovec Valter Mlekuž pa je z navdušenjem sprejel pobudo in seveda ponudil pomoč Občine Bovec. Današnjega sestanka so se ob že imenovanima udeležili še v nesreči udeleženi Miran Mihelič, direktorica Sončnega Kanina Manuela Božič Badalič, zadolžena za protokol pri Občini Bovec Romina Bradaškja in odgovoren za odnose z javnostmi Milan Štulc.

Pri gradnji kaninske žičnice se je helikopterska nesreča zgodila 30. oktobra 1972, ob 12.25. Zato je sprejeta skupna odločitev, da bo Spominsko srečanje na Kaninu potekalo čim bližje temu datumu, seveda odvisno od vremenskih razmer. Vsi sodelujoči na sestanku so se namreč strinjali, da je dogodek treba izvesti na mestu nesreče ob D postaji kaninske žičnice, kjer stoji tudi spominska tabla v spomin na nesrečo in preminule v njej.

Povabljeni so vsi preživeli v helikopterski nesreči in njihovi ožji sorodniki ter seveda vsi ožji sorodniki preminulih v nesreči. Zaradi varovanja osebnih podatkov je težko pridobiti vsa imena in naslove, da bi vse ožje sorodnike povabili neposredno, zato pobudnik spominskega srečanja Jožef Lemut, univ. dipl. ing. gradb., in župan Občine Bovec Valter Mlekuž vljudno prosita, da se ožji sorodniki preminulih v nesreči javijo na:

elektronski naslov: obcina.info@bovec.si

ali na telefon: 05 384 1901

Ob tej priložnosti bo odprta tudi razstava fotografij, ki pričajo o sami nesreči, o gradnji dostavne krožnokabinske žičnice in prvih obratovalnih dneh žičnice Kanin.

Pripravil in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi