Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Prireditev ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta

Dan državnosti in zaključek šolskega leta so učenci in učitelji OŠ Bovec obeležili z edinstveno prireditvijo, ki je še kako navdušila vse udeležence.

Celotno prireditev, v kateri so se prepletali ples, igra, glasba in recitali, so v celoti pripravili in izvedli učenci OŠ Bovec in podružnic v Soči in na Žagi. Prireditve sta se med drugim z veseljem udeležila tudi župan in podžupan Občine Bovec Valter Mlekuž in Erik Cuder. Ravnateljica OŠ Bovec Denise Šuler Rutar je v uvodu pozdravila vse udeležence prireditve in se vsem učencem in učiteljem iskreno zahvalila za njihov trud in prizadevanja. Ob dnevu državnosti pa je poudarila pomen ljubezni do domovine:

»Kultura, materinščina, ponos, lepota…vse te besede so povezane z domoljubjem. Želim vam, da bi zares ponosno praznovali dan državnosti, praznik naše države Slovenije, da bi imeli radi svojo domovino in da bi jo spoštovali. Bodimo ponosni na to, da imamo svojo državo, svoj jezik in svojo bogato kulturo. Kot državljanom Slovenije vam čestitam ob dnevu državnosti,« je vsem položila na srce Denise Šuler Rutar in učence pospremila v šolske počitnice z besedami: » Dragi učenci, želim vam, da čim bolj brezskrbno uživate v počitniških dneh, polnih nasmehov in prijateljstva. Preberite kakšno zanimivo knjigo, pojdite na sprehod, družite se s prijatelji ali z družino. Naberite si novih moči, pazite nase in ostanite zdravi. Zopet se snidemo v petek, 1. septembra. Srečno!«

V pestrem kulturnem programu je urica in pol minila, kot bi trenil, ob koncu pa so najzaslužnejšim učencem podelili še priznanja.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi