Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Predpraznični županov sprejem

Letošnji sprejem župana Občine Bovec Valterja Mlekuža je bil v športni dvorani na Srpenici in tudi letos se ga je udeležila večina povabljenih gostov.

V Občini Bovec dosedanji župani ob koncu leta že po tradiciji pripravijo županov božično novoletni sprejem in tako je župan Občine Bovec Valter Mlekuž tudi letos, po dveh letih premora zaradi znanih razlogov, v petek pripravil praznični sprejem. Srečanje je župan izkoristil za prijateljska praznična voščila, tudi za presenečenje, udeleženci pa so se prepustili odličnemu kulturnemu programu, prijetnemu druženju in izmenjavi novih zamisli.

Ker smo v prazničnem času, so se organizatorji odločili, da bo tudi prireditev zabavna, zato ni manjkalo petja in glasbe, pa tudi na smeh niso pozabili. Program je povezoval David Štulc Zornik, za lep glasbeni uvod pa sta poskrbeli glasbenici glasbene skupine Šefle. Glavno besedo je imel seveda župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je iztekajoče se leto označil za neko čudno, tudi volilno:

»Žal moram reči, da so volitve Slovence zopet razdvojile. Upam, da so neprimerni govori in objave za nami, da bomo ob koncu leta s tem končali in bomo vsi skupaj peljali to našo barko naprej. Vedno poudarjam, da bomo, samo če bomo vsi potiskali voz te doline v isto smer, uspešno peljali naprej. Tega si želimo vsi. Menim, da smo v dveh mandatih naredili veliko, zato se zahvaljujem tudi staremu sklicu Občinskega sveta, pozdravljam nove svetnike in verjamem, da bomo skupaj uspešno peljali to barko naprej,« je med drugim povedal Mlekuž in spomnil na njegov obisk Bovčanov v Domovih starejših oseb.

»Vsi so me spraševali, kdaj pridemo domov. Obljubil sem, da bomo spomladi vendarle začeli graditi DSO Bovec in verjamem, da me boste pri tem vsi podpirali. Predvsem Občinski svet, pa tudi sodelavke in sodelavci. Imam mlado in delovno ekipo z mlado direktorico. Danes pa bi rad izkoristil to priložnost, da se posebej zahvalim posebnim ljudem,« je dejal Mlekuž in poskrbel za presenečenje.

Na oder je povabil Eriko Tuta, dr. med. spec. gin., in razložil, da sicer ni uspel, načrt, da bi približali mamograf Bovškemu, zato pa je Občina Bovec poskrbela za to, da so Bovčankam približali mamograf s Prostoferjem.

»Najlažje je bilo zagotoviti sredstva in nabaviti vozilo, urediti formalnosti, ampak brez prostovoljcev, ki svoj prosti čas namenijo prevozom, ne samo ženskam na preventivne preglede dojk, ampak tudi vsem starejšim osebam brez lasnega prevoza in jih vozijo na različne zdravstvene preglede, brez njih projekt ne bi bil izvedljiv. Zato izkoriščam to priložnost, da se jima z Eriko iskreno zahvaliva. Zahvaljujeva se ljudem, ki ne vprašajo po delavniku ali prazniku, ampak so vedno pripravljeni opraviti prevoze. Počaščen sem, da imamo v občini take ljudi,« je zatrdil Mlekuž in besedo predal Eriki Tuta, dr. med. spec. gin., ki je najprej povabila zbrane k močnemu aplavzu županu Valterju Mlekužu:

»Velikokrat sem imela občutek, da z glavo tolčem ob zid, saj res nismo mogli doseči, da bi mobilno enoto mamografa približali Bovškemu. Polna usta imamo izjav, kako je treba storitve približevati ljudem, da je treba ohranjati podeželje, a največkrat ostane samo pri besedah. No, pri Valterju pa ni bilo tako in tudi pri županu Občine Kobarid Marku Matajurcu ne. Zato se je razvila še boljša zgodba. Ne samo, da imamo prevoze do mamografa, temveč imamo dejansko prevoze do zdravnikov specialistov in drugih storitev. Neskončno sem bila ganjena, ko je Prostofer začel delovati in je prišla k meni prva pacientka, ki je tako veselo povedala, da se je pripeljala z Prostoferjem. Tudi v svojem imenu se zato res iskreno zahvaljujem vsem prostovoljkam in prostovoljcem. Pa ne samo za vse njihove ure, ki jih podarijo plemenitemu namenu, ampak tudi za vso njihovo prijaznost, njihovo dobronamernost, njihovo srčnost,« je skorajda ganjeno izrekla svojo zahvalo Erika Tuta, dr. med. spec. gin. vsem voznicam in voznikom, ki sta jih z županom vsakega posebej poimensko povabila na oder. Seveda ob dolgem in bučnem aplavzu. Ob koncu se je Mlekuž vsem zahvalil za udeležbo in jim zaželel vesel praznike in vse dobro v letu 2023.

Večer se je nadaljeval s kulturnim programom, najprej pa so nekaj božičnih pesmi, kot se za ta čas spodobi, zapele tudi članice Pevskega zbora Srpenica. V nadaljevanju sta vse do solz nasmejala Wanc in Joza (brata Peter in Mitja Cuder), za nekaj dovtipov pa je za njima poskrbel še Erik Cuder.

Za izvedbo prireditve so se zahvalili vsem nastopajočim, pa tudi tistim v ozadju, in sicer Silvi Magajna, Robertu Kokošinu in Jerneju Cudru. V prijetnem druženju, ob pogostitvi in dobri glasbi je večer minil, kot bi mignil.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi