Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Poletna šola Bovec

Pri županu Občine Bovec Valterju Mlekužu sta se v ponedeljek, 22. 5. 2023,  oglasila strokovna direktorica Poletne šole Bovec prof. dr. Cristine Beretta in koordinatorka projekta Katharina Grafenauer, z namenom sooblikovanja tako šolskega programa kot tudi spremljajočih aktivnosti znotraj Poletne šole na Bovškem.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž, direktorica občinske uprave Katarina Barbara Ostan Koren in Romina Bradaškja so gostji z veseljem sprejeli na prvem organizacijskem sestanku za izvedbo Poletne šole v Bovcu v juliju 2023.

»Že lani sem izrazil veliko zadovoljstvo, da ste se tudi po težavnem obdobju kovidnih omejitev vrnili na Bovško, letos vas pa zopet lahko sprejmem v prijaznem okolju brez omejitev. Prisrčna dobrodošla tudi novi vodji projekta. Lahko zagotovim, da se bomo, tako kot že vsa leta doslej, pri Občini Bovec tudi letos potrudili, da se boste pri nas lepo počutili in boste od tu odnesli samo lepe spomine. Kot veste, če le morem, vedno z največjim veseljem udeležence pozdravim ob začetku in zaključku Poletne šole v Bovcu. Občina Bovec vedno zagotovi svoje prostorske kapacitete, ki jih potrebujete, za udeležence organiziramo tudi dan Občine Bovec v Klužah in prepričan sem, da boste z našim gostoljubjem tudi letos zadovoljni,« je na srečanju med drugim zatrdil župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Tradicionalne mednarodne Poletne šole Bovec, ki bo letos potekala od 9. do 23. julija, se bodo udeležili študentke in študenti z Univerze v Celovcu, Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Univerze v Trstu, Univerze v Vidmu, Univerze na Primorskem, Univerze na Reki in Univerze v Osijeku. V okviru Poletne šole Bovec že vsa leta v dopoldanskem času potekajo jezikovni tečaji slovenskega, nemškega, hrvaškega, italijanskega in furlanskega jezika, v popoldanskem času pa se odvijajo tematske delavnice. Tema letošnje poletne šole je: »CROSS-BORDER CONCEPTS AND PRACTICES: Concepts and Practices of (Un)doing Borders in Humanities & Society«, (»ČEZMEJNI KONCEPTI IN PRAKSE: Koncepti in prakse (ne)delovanja meja v humanistiki in družbi«).

Zapisal: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi