Oceni objavo

Gradnja nove športne dvorane se je začela prejšnji teden

Potem, ko sta župan Občine Bovec Valter Mlekuž in direktor podjetja Kolektor Koling d.o.o. Tine Vadnal v županovi pisarni podpisala pogodbo za izgradnjo Športne dvorane Bovec, je izvajalec del, ki  je bil izbran na v postopku javnega naročila Občine Bovec kot najugodnejši ponudnik, najprej zaščitil oziroma ogradil območje, po ureditvi vseh administrativnih zadev, pa je konec prejšnjega tedna začel z gradbenimi deli.

Investitor je Občina Bovec, skupna vrednost celotne investicije pa znaša skoraj 8,9 milijona evrov. Izvajalec del želi izkoristiti vsak dan ugodnega vremena, zato so dela izvajali tudi minulo soboto in nedeljo. V tej fazi izvajajo rušenje betonskih zidov, odstranitev asfaltne podlage s starega igrišča in izkop gradbene jame. Izkopan material odlagajo na začasni deponiji na Žarščah, delno pa ga bodo reciklirali za ponovno uporabo.

Pogodbeni rok za izvedbo je maj 2023, kar nekako pomeni, da bodo šolski otroci v novi športni dvorani predvidoma telovadili v šolskem letu 2023/2024.

Pripravil in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi