Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Obisk Bovčanov v domovih starejših občanov

20. 12. 2022, je župan Občine Bovec Valter Mlekuž v družbi predstavnice Društva upokojencev Bovec Eleonore Pastorčič in predstavnice Karitas in Rdečega Križa Bovec Slavice Rot obiskal Bovčanke in Bovčane v DSO.

Že zgodaj zjutraj so se odpravili v DSO Petrovo brdo, nato so obiskali DSO v Podbrdu in obisk zaključili v DSO v Tolminu. Največ Bovčank in Bovčanov je nastanjenih v DSO Tolmin, obiskovalce pa so sprejeli z velikim veseljem, pa tudi solz sreče ni manjkalo. Darilca, ki so jih prejeli, so bila drugotnega pomena, saj so se Bovčanke in Bovčani najbolj razveselili obiskovalcev.

Tisti, ki lahko, so se v Tolminu z obiskovalci srečali v dnevnem prostoru, druge pa so v prijaznem spremstvu zaposlene v DSO Podbrdo v Tolminu  obiskali v njihovih sobah.

»Vedno znova me ti obiski dobesedno raznežijo, saj je tako odkritosrčna hvaležnost stanovalcev v DSO naravnost ganljiva. Težko je z besedami opisati, kako prijeten je ta občutek, po drugi strani pa nas vse ob obisku prežemajo misli o naših življenjskih poteh. Ampak ta pozitivni naboj, ki ga stanovalci prenašajo na nas, me vsakič sproti krepi in opogumlja. Nikoli ne bom nehal poudarjati, da so ti obiski eden od mojih najpomembnejših dejanj v letu. Predvsem me veseli, da so stanovalci povsod zadovoljni z nastanitvijo in uslugami zaposlenih. Za njihovo delo in dobroto se jim tudi javno zahvaljujem! Je pa razumljivo, da bi bili vsi Bovčani radi bližje svojemu domu. Zato je res pomembno, da čim prej začnemo graditi DSO Bovec,« je po obiskih povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

V Tolminu so župan Občine Bovec Valter Mlekuž, predstavnica Društva upokojencev Bovec Eleonora Pastorčič in predstavnica Karitas in Rdečega Križa Bovec Slavice Rot tudi zaokrožili svoje obiske, z obljubo, da bodo prihodnje leto obiske zagotovo zopet ponovili.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi