Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva gorske reševalne službe Bovec

V soboto, 2. 4.2022, se je župan Občine Bovec Valter Mlekuž udeležil tudi Občnega zbora Društva GRS Bovec in se na njem zahvalil vsem članom za aktivno delovanje in njihovim družinam za vso podporo.

Na občnem zboru so poročevalci predstavili poročila za minulo leto in načrte za letošnje leto, pozdrave in pohvale Društvu GRS Bovec pa so namenili tudi podpredsednik GRZS Miha Primc, predstavniki sosednjih GRS, Policije, Civilne zaščite, Gasilske zveze Bovec in PGD Bovec, za skrb zanje pa so se aktivnim članom zahvalili tudi veterani GRS Bovec. Z minuto molka so se spomnili tudi preminulega člana.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je v svojem nagovoru izrazil zelo veliko veselje, da so se po dveh letih omejitev lahko zopet srečali v živo, kar so vsi zelo pogrešali:

»Sodelovanje med Občino Bovec in GRS Bovec je zgledno, zelo pa sem bil vesel tudi obiska vašega predstavnika v moji pisarni, da sva se pogovorila o vaših akcijah, ki jih je bilo kar veliko, saj tudi mene zanimajo vaše aktivnosti in načrti za to leto. Vaše delo je ob nesrečah v gorah namenjeno tako turistom kot tudi domačinom. Hvala vam za vse, kar delate za to dolino! Hvala tudi za sodelovanje pri odstranjevanju opreme in pri rušenju naše telovadnice. Če ne bi imeli pomoči gasilcev in gorskih reševalcev, bi se lahko zgodilo, da bi stara dvorana še vedno stala, saj so se cene v tem času močno dvignile in bi se mogoče odločili, da počakamo na boljše čase. Ker je bila stara dvorana porušena,  pa ni bilo druge poti in nova športna dvorana se gradi. Zato sem se tudi odločil, da celoten znesek sredstev, ki smo jih pridobili od prodaje odpadnega železa in drugih kovin, namenimo PGD in GRS Bovec. Tudi denar, ki smo ga prihranili z lastnim delom, bomo v dogovoru z izvajalcem del namenili obema društvoma. Kot veste, bosta  v novi Športni dvorani Bovec tudi profesionalna plezalna stena in plezalna stena za otroke, za katere sem prepričan, da bo marsikdo izmed njih postal tudi gorski reševalec. Upam, da sem v svojih dveh mandatih zadovoljil vaša pričakovanja, kot veste pa sem z nastopom mojega prvega mandata uvedel tudi letno donacijo za GRS Bovec v višini 3000,00€. Prinašam vam tudi informacijo, da bomo v prihodnjih dneh svečano predali svojemu namenu črpališče za gorivo na Letališču Bovec tudi za polnjenje rezervoarjev helikopterjev. Prvi bo gorivo natočil novi helikopter slovenske Policije. Še enkrat hvala za vaše požrtvovalno delo in srečno!«

Po uradnem delu je sledilo še prijetno druženje in obujanje spominov na minule akcije, zagotovo pa je padla tudi kakšna koristna ideja za prihodnje obdobje.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC


Oglejte si tudi