Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
7°C
Oceni objavo

Atletski večer 2022

Tekaško društvo Bovec je v petek, 1. aprila, v gostilni Vančar v Čezsoči, pripravilo tradicionalni, 18. Atletski večer, na katerem so pregledali delovanje in uspehe minulega leta, se poslovili od odhajajočih članov, sprejeli nove ter podelili priznanja za najvidnejše dosežke.

Večera se je med drugimi udeležil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ob kulturnem programu, v celoti izvedenem s člani društva, pa so se zabavali tako najmlajši člani kot tudi tisti z že dolgim stažem. Seveda so v večeru uživali tudi v.d. direktorja Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša, starosta tekaškega športa na Bovškem Vasja Vitez in starši članov društva.

Že v uvodu so napovedali, da bodo za leto 2021 razglasili le atleta leta, torej so ta laskavi naslov za izjemne športne in življenjske dosežke podelili le moškemu predstavniku. Kljub temu ugotavljajo, da imajo v društvu, upoštevajoč tudi zelo visoke kriterije za dosego naziva atletinja in atlet leta, veliko obetavnih in zagnanih atletov. Nekaterim so za odlično preteklo sezono posebej čestitali in jim podelili priznanja.

Za večletno udejstvovanje v atletiki, izjemne dosežke in za njeno neomajno vztrajnost, je Zlato priznanje prejela Hani Mlekuž Kamarić, plaketo za izjemne dosežke v letu 2021 pa Mathias Mlekuž.

Priznanja, zahvale in plaketo sta podeljevala župan Občine Bovec Valter Mlekuž in v.d. direktorja Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša.

Višek večera pa je pomenila razglasitev atleta leta 2021, ki pa tokrat ni bil fizično prisoten, saj je na univerzitetnem izobraževanju v ZDA in so z njim vzpostavili zvezo preko spleta.

Atlet leta 2021 je TOBI GABERŠČEK.

Pogovor z njim je bil prav zabaven, na vprašanje, ali ima za mlade upe kakšen nasvet za dosego njegovih uspehov in morda naziva atletinje ali atleta leta, pa je dejal:

»Vedno poslušajte trenerje! …..če se vam zazdi, da govorijo neumnosti, pokličite pa mene.«

Seveda je v prostoru završalo od prisrčnega smeha, večer pa se je nadaljeval v prijetnem druženju in tkanju načrtov za prihodnost.

Ostale slike si lahko ogledate na povezavi: https://obcina.bovec.si/2022/04/02/atletski-vecer-2022/#prettyPhoto

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi