Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Sodelovanje občin Bovec in Rezija na turističnem področju

6. aprila so se na prošnjo županje Občine Rezija Anne Micelli v Bovcu sestali predstavniki Občin Bovec in Rezija ter direktor Javnega zavoda za turizem Dolina Soče Viljam Kvalić. Beseda je tekla o možnostih sodelovanja Občine Rezija in Občine Bovec na področju turizma.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž in županja Občine Rezija Anna Micelli sta se doslej že večkrat pogovarjala o možnostih sodelovanje obeh Občin na raznih področjih, na zadnjem srečanju v Reziji pa sta se oba strinjala, da bi bilo prijateljsko sodelovanje na politični ravni morda še najbolj primerno razširiti na področju turizma.

O tem sta se na včerajšnjem sestanku, ki ga je na prošnjo Anne Micelli organiziral in koordiniral Milan Štulc, pri Občini Bovec zadolžen tudi za mednarodno sodelovanje, z županom Občine Bovec Valterjem Mlekužem in direktorjem Dolina Soče Viljamom Kvalićem pogovarjala županja Občine Rezija Anna Micelli odbornik Občine Rezija Gabriele Pascutti.

Kot je povedala Anna Micelli, je dosedanje sodelovanje Naravnega parka Julijskih Predalp in TNP sicer zgledno, a hkrati vidi možnosti sodelovanja na področju turizma kot veliko priložnost, pomembno predvsem za območje Rezije.

Skupna ugotovitev je sicer bila, da je trenutno v Reziji premalo nastanitvenih kapacitet, da bi te vključili v neposredni rezervacijski sistem Dolina Soče, vendar je začetni pristop k sodelovanju mogoč s posameznimi konkretnimi produkti. Možnosti sodelovanja so predvsem na področju kolesarjenja, skupnih pešpoti po vzoru Juliane, morda tudi učnih poti za spoznavanje visokega Krasa, na kulturnem področju z bogatim kulturnim izročilom Rezije in njihovim etnološkim muzejem, zelo hitro pa bi lahko obudili skupno prireditev na Krniškem sedlu (Sella Karnica).

Zato je bil tudi končni dogovor včerajšnjega sestanka, da Občina Rezija v sodelovanju z njihovimi turističnimi institucijami pripravi predlog turističnega produkta, ki bi ga lahko nato oglaševala in tržila tudi Dolina Soče. S strani Občine Rezija je nujno imenovanje odgovorne osebo oziroma institucije, ki bo neposredno sodelovala z Dolino Soče.

Določena je tudi okvirna časovnica meseca in pol, ko bodo predstavniki Rezije Dolini Soče predstavili z njihove strani pripravljen turistični produkt, na podlagi katerega se bo lahko začelo tesnejše sodelovanje tudi na tem področju.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi