Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Predstavniki občine Prijedor obiskali Bovško

Ob Prazniku Občine Bovec sta Bovško obiskala tudi predstavnika pobratene Občine Prijedor Maja Kunić in Aleksandar Milješić, župan Občine Prijedor Slobodan Javor pa se je zaradi neodložljivih drugih obveznosti v zadnjem trenutku opravičil.

Tako se nadaljuje sodelovanje pobratenih Občin. V Bovec sta gosta prispela v petek v popoldanskem času in se najprej sestala z županom Občine Bovec Valterjem Mlekužem, v. d. direktorja Miranom Šuštaršičem in Romino Bradaškja iz županovega urada, beseda pa je tekla tudi o tem, da bi dosedanje odlično sodelovanje, predvsem na kulturnem in športnem področju, nadgradili z izmenjavo osnovnošolskih otrok med zimskimi počitnicami. Zamisel bodo skupaj poskusili tudi udejanjiti, saj Občina Bovec že ima podobne izkušnje z Občino Pulj.

Oba gosta sta se v petek, 1. 7., udeležila slavnostne prireditve ob prazniku Občina Bovec, v soboto in nedeljo pa sta spoznavala Bovško od izvira Soče, muzeja v Trenti, do Kaninskega pogorja v poletnem času. V soboto je Aleksandar Milješić v ekipi županov odigral tudi nogometno tekmo.

Naslednje srečanje bo septembra zopet v Bovcu, ko se bodo tekači iz Prijedora udeležili Blitz Bovec maratona.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi