Oceni objavo

Likovna delavnica Triglavske pripovedke

V Trenti se danes, 15. 6., zaključuje likovna delavnica Triglavske pripovedke, na kateri od torka, 13. 6., do danes ustvarjajo slepi in slabovidni. Včeraj jih je obiskal tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Slepi in slabovidni, letos se delavnice udeležuje 12 uporabnikov, v Hiši Trenta izdelujejo tipne slike iz peska in drugih materialov, slikajo in se pri tem nadvse zabavajo. Delavnico vodita diplomirana slikarka STANKA GOLOB in akademska slikarka JANA DOLENC.

Zelo so se razveselili obiska župana Občine Bovec Valterja Mlekuža, predsednik MDSSNG Igor Miljavec pa se mu je ob tej priložnosti iskreno zahvalil za njegovo dolgoletno podporo.

»Vedno me prevzame tako močan zanos udeležencev te delavnice, pa tudi drugih dogodkov in prireditev, ki se jih udeležujejo slepi in slabovidni. Tako kreativno ustvarjanje je plod odličnega dela njihovih spremljevalcev, mentorjev in seveda Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica, ki ga vodi Igor Miljavec. Moram priznati, da sem bil nadvse ponosen na to, da je pred leti sprejel pobudo Milana Štulca, ki sem jo seveda z največjim veseljem podprl tudi jaz, in se odločil za uvedbo te delavnice v tako idiličnem okolju, kakršno je v dolini Trente. Čestitam vsem, sam pa bom vedno našel čas za podporo in spodbudo. Ne nazadnje sva se tokrat z Igorjem Miljavcem pogovarjala tudi o načinu priprave elaborata za dostopnost do javnih objektov v naši občini za ranljivejše skupine in nato o pristopu za izvedbo. Skupaj z MDSS in Lions klubom Kobarid Soča smo izvedli že številne projekte, med drugim tudi srečanje slepih in slabovidnih iz vse Slovenije na Kaninu, ki je bilo zelo odmevno. Občina Bovec in seveda jaz sam bomo vedno pripravljena sodelovati s tako aktivnim društvom, kot je MDSSNG,« pa je ob obisku v Trenti povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Delavnico zaključujejo danes, iz Trente pa bodo, kot so se izrazili udeleženci, odnesli zelo lepe spomine in vtise.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi