Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

ČOMPARSKA NOČ PONOVNO NAPOLNILA »BUŠKI PLAC«

Vzdušje na »Buškem placu« na zadnji Čomparski noči, v soboto 9. avgusta, je bilo po dolgem času popoln uspeh letošnjega poletja. Pod taktirko članov Turističnega društva Bovec se je odvijala Čomparska noč, katere obisk je presegel vsa pričakovanja.
Čomparska noč, ki se je pravzaprav pričela že v jutranjih urah z bogato ponudbo na stojnicah in programom za otroke, je v letošnjem poletju doživela svoj vrhunec. Po vsem deževju in slabem vremenu se je prav prilegla prireditev, ki je bila pripravljena za vse generacije in vse okuse. Obiskovalce od zelo daleč in od blizu so se na vso moč zabavali in prijetno sprostili.

Dopoldanski program, poleg bogate ponudbe na stojnica, je bil namenjen ustvarjanju in tekmovanju. Sekcija mladih TD Bovec je tudi tokrat pripravila čompuve ustvarjalne delavnice za najmlajše. Istočasno pa je potekalo tekmovanje v pripravljanju jedi iz čomp (krompirja), katerega je društvo poimenovalo »Čompe na flik flok« in je to letošnja novost, katero društvo želi prenesti v tradicionalno vsebino Čomparske  noči. Za letošnje tekmovanje sta se opogumili dve ekipi »Društvo od ovce do izdelka« s Čompuvo polento in gobami  in » Durjanke« z Golcarskimi čompami. Slednja je, zmagala, a so udeleženke ves čas poudarjale, da je bilo najbolj pomembno sodelovanje in prijetno ustvarjalno druženje.  Presenečeno priznavajo, da jih je obisk in povpraševanje po jedi zelo, zelo presenetilo. Kaj kmalu pa je Plac poživelo 12 starodobnih vozil društva  starodobnih vozil Vipavska dolina in skupine ljubiteljev starodobnih vozil slovenske milice.

Nebo je zatemnilo nekaj oblakov, ki pa so se vendarle  umaknili veseli in pisani druščini na prireditvenem prostoru, kjer je mrgolelo ljudi vseh barv in velikosti. Večerni program je bil po kulturno etnološki vsebini  skromnejši, a zadovoljivo sodeč po mnenjih obiskovalcev. Po predstavitvi vseh stojnic so nam srca pogreli mladi bovški harmonikaši z domačo vižo, sledil je prihod čompuve pice velikanke, katera je letos pošla do zadnjega koščka. Obiskovalci so se ogrevali za čompuvo tombulo, saj so nagrade panoramski polet do Triglave z Aeroklubom Bovec, letošnja bovška novost Zorbing in prijetna masaža Jerice Rot zamikala marsikaterega ljubitelja tombole oz. gosta. Zanimivost letošnje tombole pa je, da so nagrade iz domačega terena šli v roke prav domačinom. Glasbena skupina Objem in DJ Simonai pa sta mnoge dvignile na noge, da so se zavrteli v prijetnih ritmih. Večer pa je popestrila mična dama Taissha, trebušna plesalka. Na samem prizorišču so tudi letos bili zelo atraktivni člani Društva 1313. Čomparska se je delno nadaljevala še naslednji dan s sejmom.

Najbrž se bo še nekaj dni govorilo o tej prireditvi in mnogi jo primerjajo s Čomparsko nočjo, kot je bila nekoč.

Oglejte si tudi