Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Tudi mladi Borovničani med najboljšimi gorskimi kolesarji

Mladi borovniški fantje beležijo odlične rezultate tudi v gorskem kolesarstvu, predvsem v disciplinah enduro in spust oz. downhill.
Gal Palčič in Gal Novak sta po zaključku vseh tekem za pokal Slovenije sezone 2023 v gorskem kolesarstvu stopila tudi na stopničke. In to po komaj treh letih treningov. Palčič je dosegel skupno prvo mesto v spustu in skupno drugo mesto v enduru, Novak pa skupno drugo mesto v spustu in četrto v enduru. Pokal sta prejela na zaključni prireditvi Odbora za gorsko kolesarstvo in BMX v kranjskem Cineplexu. Oba tekmujeta v ekipi Rajd Ljubljana, v kateri pa tekmuje tudi Galov starejši brat Gaber Novak, ki je v letošnji sezoni prestopil v višjo kategorijo in dosegel sedmo mesto v spustu in 13. mesto v enduru. Fantje redno obiskujejo popoldanske treninge v Ljubljani, na Golovcu in Podutiku, kjer jih lincencirani trenerji učijo tehnike in gorsko-kolesarskih veščin.

Tekem se udeležujejo tudi Val Samsa, ki enduro trenira pri Golovec trails, isto disciplino Voranc Pušnik Starc pri ŠKD Super Potencial, Gal Celarc, Gašper Bratina in Rok Bukejlović pa so bili letos prvič na uvodni tekmi v spustu na Golovcu. 

Mladi nadebudneži in njihovi starši malce pogrešajo kakšno »domačo progo« v Borovnici in si želijo, da bi se našel kakšen lastnik gozda, ki bi dovolil legalizirati gorske kolesarske poti. Menijo, da bi bilo smiselno ustanoviti tudi klub, ker je veliko mladih z željo po treniranju, a jim je Ljubljana predaleč. Naš kraj pa ima po njihovem mnenju idealne pogoje za gorsko kolesarstvo.

Rok Mihevc

Oglejte si tudi