Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Božično-novoletni šahovski turnir Borovnica 2022

Šahovski klub Borovnica je 26. decembra organiziral tradicionalni šahovski turnir, ki se je začel ob osmi uri  zjutraj in je potekal v Gasilskem domu na Bregu pri Borovnici. 

Organizacijski zalogaj je bil precejšen, saj se je turnirja, ki se je točkoval za Fide rating, udeležilo 68 tekmovalcev iz Slovenije in tujine. Med njimi je bilo kar 24 raznih šahovskih mojstrov. Marsikaterega šahista smo tega dne morali odsloviti, saj je bila kljub predprijavi kvota igralcev zapolnjena že pol ure pred začetkom. Turnir je potekal po švicarskem sistemu 9 kol z 10 min na igralca. Državni šahovski sodnik Butala Marjan je tekmovanje ob pomoči klubskih sodnikov Anastasov Petra in Šraj Jožeta vodil suvereno, strokovno in odločno. Da pa udeleženci turnirja ne bi bili lačni, je med tekmovanjem s krepko malico poskrbela najemnica bližnjega Faška bara Tina in njen mož Bruno. Na koncu se je 1. mesta z 8 točkami veselil šahovski mojster Šubelj Jan iz ŽŠK Poligram Maribor, drugo mesto si je s 7.5 točkami priboril velemojster Šebenik Matej iz ŠK Tajfun Ljubljana, tretje mesto pa je s 7 točkami zasedel mojstrski kandidat Perič Bernard iz ŠK Zagorje ob Savi. Med osnovnošolci je bil najboljši Kozlovič Jernej iz Kopra. Borovniško čast pa je s 1. mestom med šahistkami rešila Kržič Saša. Vsi najboljši igralci so bili bogato nagrajeni z nagradami, ki so jih prispevali naši sponzorji Pršutarna Kras, Mercator, Spar in Petrol. Zmagovalec turnirja je tako poleg pokala domov odnesel še celo nogo kraškega pršuta. 

Po koncu tekmovanja, ki je trajalo do treh popoldne, so šahisti, eni bolj drugi manj zadovoljni z uvrstitvijo, odšli domov. Vendar z obljubo, da se v Borovnico decembra prihodnje leto ponovno vrnejo. Za nas organizatorje šahovskega turnirja, ki postaja v tem obdobju eno najmočnejših v Sloveniji, pa je to velika pohvala in seveda odgovornost, da bomo še boljši.   

 

Boštjan Zakrajšek, predsednik Šahovskega kluba Borovnica

 

Oglejte si tudi