Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

V Vrtcu Borovnica radi praznujemo kulturni mesec malo drugače

Mesec februar je sinonim za kulturo, saj takrat največkrat govorimo o Prešernu in slovenskih simbolih. Super priložnost, da se o teh stvareh česa naučijo tudi naši najmlajši. Tudi letos nam je v vrtcu Borovnica mesec popestrila skupina prostovoljcev z različnih umetniških smeri.

Ogledali smo si različne glasbene nastope, zaplesali ob irski glasbi, se preizkusili v gledališki improvizaciji, ustvarjali broške, spoznali nove pravljice, se igrali »gusarje« in spoznali skrivnosti igre svetlobe, otroci so ustvarili čisto svojo animirano risanko iz Duplo kock, obiskala pa sta nas tudi kdo drug kot dr. Fig in Ivan Cankar. V tem času smo imeli tudi pustno povorko po Borovnici, ob kateri smo, s pomočjo pustnih mask, odgnali zimo in priklicali prve pomladne žarke. Vso organizacijo dogodkov sva letos koordinirali vzgojiteljici Tina Horvat in Nika Zorman.

Letos sva povabili pisano druščino umetnikov,

in sicer: Tanjo Matijašević (gledališka improvizacija), Matica in Ivano Drakulić (izdelava kratke animirane risanke), Marjeto Debevec (predstavitev otroške knjige), Matjaža Ocepka (dr. France Prešeren), Evo Grmek in Niko Zorman (duet z violinama), Damjana Debevca (Ivan Cankar), Uroša Abrama (fotografija), Tamburaše  Borovnica (glasbeni nastop), Borisa Bezka (nastop s kitaro) in D Brincl Bend (irska glasba); Petra Jerič pa nam je v vrtec dostavila vse, kar smo potrebovali za izdelavo brošk. Izvajalci so prijazno obiskali tudi enoti na Bregu in v bloku.

Vsi dogodki, ki so se v tem času odvijali, so bili zelo zabavni, zanimivi in poučni, otroci so imeli med dogodki možnost spoznavati, s čim vse se umetniki ukvarjajo.

Vsem, ki so nas prostovoljno obiskali in so si vzeli čas za nas, nam tako popestrili ter obogatili dopoldneve v vrtcu, se v imenu vseh otrok in celotnega kolektiva zahvaljujemo. Zahvala tudi TVD Partizan, da nam je prijazno odstopil prostor za koncert.

V imenu vrtca lahko rečem, da si tudi v bodoče želimo sodelovanja z različnimi umetniki, saj si tako otroci kot zaposleni v vrtcu bogatimo znanje in spoznavamo kulturo na različne načine. Kot pravijo: »Človek se vsak dan česa novega nauči.«

 

Za vrtec zapisala vzgojiteljica Nika Zorman

Oglejte si tudi