Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
TOR.
19°C
12°C
Oceni objavo

P' Dohtarju brez napotnice in čakalnih vrst

Da bo zdaj možem veliko lažje, ko bodo brez laži ženi rekli, da gredo »k dohtarju«, je bila ena izmed najpogostejših šal na račun imena novega lokala v Borovnici. Tega so odprli v prazničnem vikendu dneva državnosti, ko je družina Stražišar na stežaj odprla vsa vrata lepo renoviranega objekta.
A pot do tega trenutka ni bila kratka. Prenoviti več kot 170 let staro hišo s spomeniškim varstvom ni mačji kašelj, tako finančno kot statično ne. Trud pa je bil poplačan, saj se Borovničani zdaj lahko veselijo novega lokala. Da je to za kraj dobrodošla popestritev, priča dobra obiskanost lokala, sploh prve dni po otvoritvi. Tudi ta je pritegnila lepo število radovednežev, med njimi duhovnika Martina Goloba, ki je nov lokal blagoslovil, domače pa pohvalil za pogum pri renovaciji in odprtju ter jih spodbudil k ustvarjanju lepega vzdušja v teh prostorih.

In zakaj se lokal imenuje prav Pr' Dohtarju? Na tej domačiji je bil rojen zdravnik dr. Jože Petrovčič, po domače Cerk, ki je imel najdaljši staž zdravnika v Borovnici. Več generacij to domačijo, kjer so imeli tudi živino, pozna kot domačijo pr Dohtarju. Zanimivo pa je tudi to, da je bila tu že pred 2. svetovno vojno gostilna. Na Geodetski upravi je objekt zabeležen z letnico 1850 in glede na to, da je objekt spomeniško zaščiten, so se novi lastniki trudili, da je ostal prenovljen v prvotni obliki.

Odprto vsak dan, od ponedeljka do četrtka od 7. do 23. ure, ob petkih in sobotah še uro dlje, v nedeljo pa od 8. do 21. ure. Napotnice ne potrebujete, tudi čakalnih vrst ni.

Rok Mihevc


Oglejte si tudi