Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Mladinska ekipa PGD Drenov Grič - Lesno Brdo bo zastopala Slovenijo na mladinski gasilski olimpijadi, ki bo julija letos v Švici.

 

Skrb za delo z mladimi v PGD Drenov Grič - Lesno Brdo je že stalnica. Začne se s pionirskim krožkom in nadaljuje z mladinskimi ekipami. V okviru različnih aktivnosti mladi gasilci spoznavajo številne gasilske vsebine. Na tekmovanjih pa se srečujejo in spoznavajo z mladimi v regiji in širše. Mnogi med njimi so bili pred desetimi leti še pionirji, danes pa že uspešno izvajajo naloge operativnih gasilcev.

Njihovim mentorjem gre zasluga, da jim gasilstvo pokažejo kot nekaj zanimivega in predvsem kot humanitarno dejavnost s katero lahko pomagamo sočloveku.  


Zbirka priznanj, medalj in različnih pokalov v našem gasilskem domu pripoveduje dolgo zgodbo dela z mladimi. Zadnji v vrsti je pokal za uspešno uvrstitev naše mladinske tekmovalne desetine na letošnjo mladinsko gasilsko olimpijado. To je že tretja zaporedna uvrstitev naše ekipe na gasilsko olimpijado. V letu 2015 smo zastopali Slovenijo v Opolah na Poljskem, v letu 2017 v sosednji Avstriji v Beljaku in letos torej v mestu Martigny v Švici.


Sliši se preprosto. Če pa vemo, da je gasilstvo najmnožičnejša organizacija v Sloveniji, pa nam kmalu postane jasno, da so imeli fantje hudo konkurenco in so to dosegli z veliko truda. Po lanskoletni uvrstitvi med štiri najboljše slovenske ekipe so celo zimo trdo trenirali.  V soboto 13. aprila je v Slovenski Bistrici potekalo zaključno izbirno tekmovanje. Naša mladinska ekipa je osvojila prvo mesto in s tem pravico nastopa na olimpijadi. Poleg naše ekipe mladincev bodo 14. julija v Martigny odpotovale še mladinke PGD Andraž nad Polzelo in mladinke PGD Zbilje.


Do julija se bo torej delo z mladimi nadaljevalo. Z najmlajšimi bomo letošnje šolsko leto zaključili s taborom, ki ga bomo letos pripravili od 23. junija do 25. junija. Če v tem času ne bodo potekale skupinske priprave vseh slovenskih mladinskih olimpijskih ekip, se nam bodo pridružili tudi mladinci in mladinke.


Vse krajane in naše zveste podpornike 21. junija vabimo na našo gasilsko veselico.  Zbrana sredstva bomo namenili financiranju letošnjega nastopa mladincev na olimpijadi.


Čestitke fantom, glavnemu mentorju Andreju Zdešarju in njegovim pomočnikom Sebastjanu, Tinetu, Juretu, ter Nejcu.  Verjamemo, da boste tudi letos dostojno zastopali Slovenijo.

Še enkrat čestitke in ČELADO DOL!!!!


Z GASILSKIM POZDRAVOM NA POMOČ!


Za PGD Drenov Grič - Lesno Brdo

Igor Oblak


Oglejte si tudi