Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
10°C
NED.
23°C
10°C
Oceni objavo

Glavno besedo je imela pesem o kapljici rujnega

Že tradicionalno je v novembru, ko goduje sveti Martin in ko se mošt spremeni v vino, Moški pevski zbor Štinglci pripravil letni koncert.

Tako je v soboto, 25. novembra, v osnovni šoli glavno besedo imela pesem o vinu. Zaradi zdravstvenih razlogov je bila zborovodkinja Štinglcov Tanja Benedik odsotna, nadomestila jo je Lilijana Stepic. »V 30 letih so odpeli veliko pesmi, razveselili veliko poslušalcev in poslušalk, obiskali različne kraje v Sloveniji in preko meja ter obogatili kulturno dejavnost v Borovnici. Seveda so pridobili tudi srebro v laseh in žal izgubili nekaj pevcev, a njihova pesem še vedno lepo zazveni,« je pevce napovedala napovedovalka Slavi Košir.

V goste so povabili tri goste. Zaradi bolezni Vokalne skupine Kokr'čan ni bilo, so pa nastopile pevke iz Ženskega pevskega zbora Barjanke in Moški pevski zbor Bizeljsko. Domačinke poznamo, o Kulturnem društvu Bizeljsko pa smo lahko slišali, da deluje neprekinjeno od leta 1976. Sodeluje na prireditvah in proslavah predvsem v domačem kraju, pa tudi širše in v tujini. Od jeseni 2013 ga vodi prof. Niko Ogorevc iz Brežic. Zbor je do sedaj izdal dve zgoščenki Sem fantič zelenega Štajerja in Bizeljski patroni. Skupaj z narodnozabavnim ansamblom Hervol so nastopili v razvedrilnih oddajah Na zdravje, Pri Jožovcu z Natalijo ter Polka in majolka.

Rok Mihevc


Oglejte si tudi