Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Pričetek smuke na Voglu

Na Voglu bo jutri, v četrtek, 11. decembra, uradni začetek zimske sezone. "Čeprav nam jo je prejšnji vikend dodobra zagodlo vreme, smo z veliko truda uspeli pripraviti nekaj prog in se zato ob ugodni napovedi predvsem za četrtek in petek odločili, da začnemo z zimsko sezono," pravijo na Voglu.
Če bi na Voglu obstal ves sneg, ki je padel letošnjo jesen, bi snežna odeja že presegla en meter debeline. Trenutno stanje snežne odeje po dveh močnih odjugah pa je tako, da je na smučišču med 25 in 40 cm dobro utrjenega in pomrznjenega snega. "K utrditvi prog je izdatno pripomogel padec temperatur in zagnanost naših delavcev, ki so na progo nametali veliko dodatnega snega in ga nato dobro utrdili. Trenutne razmere, sončna napoved za naslednje dva dni  in pa optimizem glede napovedi za vikend, ko naj bi nas razveselilo nekaj novega snega, so botrovali odločitvi, da začnemo z zimsko sezono dan prej kot je bilo načrtovano," pravijo. Do nadaljnega bo obratoval samo spodnji del smučišča, in sicer štirisedežnici Orlove Glave in Brunarica, zato bodo do novega snega obveljale tudi še posebne cene vozovnic. Za dnevno smuko bo tako potrebno plačati le za povratno vožnjo z gondolo, to je 13,5 eur za odrasle in 9 eur za otroke.

 

"Smučišče smo dobro preizkusili včeraj, ko smo gostili predstavnike avstrijskega gospodarstva, ki so v ponedeljek na Golteh, včeraj pa na Voglu preverjali možnosti sodelovanja na področju celoletnega gorskega turizma," je dodal predsednik uprave Boštjan Mencinger. "Nad smučiščem, razgledom in smuko so bili gostje navdušeni in nasploh pozitivno presenečeni. Med delovnim kosilom ja tekla živahna debata o možnostih in nadaljnjim razvojem Vogla saj je v igri kar nekaj variant. Za vsaj delno uresničitev v bližnji prihodnosti, pa neobhodno potrebujemo dobro letošnjo sezono," je zaključil prvi mož Vogla.

 

Odprtje smučišča bo jutri, v petek 12. decembra, obeleženo tudi z najvišjo zabavo v Sloveniji, ko bo goste v baru Čuk na zgornji postaji gondole, ki je 1535 m visoko, zabaval DJ. V soboto pa vas bo na istem mestu v novo sezono pospremil nastop skupine Super Action Heroes. Gondola bo za zabave željne obratovala vsako polno uro do 2. ure zjutraj. Za vikend bo odprta tudi planinska koča Merjasec.

Oglejte si tudi