Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Bohinjski karateisti ne mirujejo

V zelo deževni in sneženi zimi nam v Karate vrtcu Bohinj še ni uspelo izvesti vadbe na prostem.
Za možnost raznovrstne vadbe ima veliko zaslugo Vrtec Bohinj s pestro izbiro športnih rekvizitov in pripomočkov. S skupnimi idejami otrok, vzgojiteljice Marjane in karateistke Maje osvajamo tehnike razgibavanja, raztezanja, plezanja in plazenja pod in nad ovirami ter iger z žogo, keglji, obroči, pridobivamo motorične sposobnosti, kar je osnova karateja.

 

Največji napredek smo vsi skupaj pridobili v medsebojnem sodelovanju, medsebojni povezanosti in delu ter sodelovanju v skupini. Posledica vsega naštetega nam je prinesla veliko mero poslušnosti in discipline, kajti brez začetnega tradicionalnega pozdrava, s katerim izrazimo medsebojno spoštovanje, spoštovanje do učitelja, veščine, prostora in časa, se vadba ne prične. Smo majhni, hitri, razposajeni, glasni, ampak »karate je zakon«.

 

Karate pa je zakon tudi za malo večje in največje, ki v zimskem delu leta pridno trenirajo in vadijo kate in udarce ter se borijo z nasprotniki.

 

V mesecu februarju se je nadaljevalo tekmovanje Osnovnošolske karate lige Gorenjske, kjer so tekmovalci Shotkan karate kluba Bohinj v Kranju zastopali Osnovno šolo dr. Janeza Mencingerja in osvojili štiri zlate medalje (Žiga Leban, Jaka Taler in Maja Stare), eno srebrno in bronasto medaljo pa si je priboril Jan Štros in s tem novih 24 točk v skupno razvrstitev za OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica.

 

Odlične rezultate so dosegli trije starejši tekmovalci na mednarodnem karate turnirju v Velenju. Med 283 nastopajočimi tekmovalci iz 43 klubov in šestih držav je največji uspeh dosegla kadetinja Maja Stare z nastopom v športnih borbah v kategoriji mladink. Maja je med 15 tekmovalkami zmagala tri borbe s predčasnim zaključkom borbe, v finalni borbi pa je izgubila s hrvaško tekmovalko in osvojila srebrno medaljo. Jaka Taler je med kadeti v katah osvojil tretje mesto, v športnih borbah pa drugo mesto. Aljaž L. Iskra je osvojil osmo mesto med mladinci v športnih borbah.

 

Vsi uspehi so plod skrbno in natančno vodenih treningov in priprav tekmovalcev s strani mojstrov Joža Stareta in Vojislava Ašanina.

 

 

Shotokan karate klub Bohinj

 

Oglejte si tudi