Logo MojaObčina.si

Bohinj

DANES
14°C
0°C
JUTRI
6°C
-6°C

Celovečerni koncert V imenu ljubezni

1892
Organizator: Gledališče Toneta Čufarja
Vstopnina: 10, 8 (štud., upok.)
Deli


Vljudno vabljeni na NaTašin koncert, ki bo 12. februarja, ob 19.30 v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah. Po dveh letih odsotnosti z odrov se ji bodo ob novih skladbah pridružili še stari spremljevalci Enos Kugler (bobni), Sebastijan Podlesnik (bas), Dejan Jerončič (klaviature) in Katja Zupan (spremljevalni vokali).

Za skladateljico, avtorico, pevko in pianistko Natašo Vester Trseglav, ki se predstavlja pod imenom NaTaša, Vedno znova prihajajo pomembni dnevi. A ne zato, ker bi se ji le-ti izmikali, temveč ker je pred njo pomemben koncert, na katerem bo predstavila repertoar z debitantskega albuma, ki bo izšel maja pri Ustvarjalnem polju Celinka.si. V nedeljo, 5. februarja bo tako v Domu Krajanov v Zasipu odprta generalka, ki ji bo teden zatem, 12. februarja, sledil koncert v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah.

Navkljub čvrsti ritmični osnovi, se NaTaša v prvi vrsti ponaša z melodičnostjo, ki prej pritiče stari slovenski popevki ali nemara šansonu, kot dandanašnji popularni glasbi, značilni za ta »sodoben in konfuzen svet, v katere živimo, in v katerem si vse premalokrat vzamemo čas zase, za družino, prijatelje. A življenje gre mimo, zato se ustavimo za hip, poklepetajmo z ljudmi, jim naklonimo objem in nazdravimo,« sporoča NaTaša, ki še zna ugledati lepoto v majhnih rečeh. Kot vsestranska glasbenica s pozitivno naravnanostjo do življenja je s pesmijo Vedno znova namreč želela sporočiti prav to, da »v življenju niso pomembne stvari, ampak ljudje. Njihove zgodbe, občutki, topli objemi, solze smeha, žalosti … vse to nas dela boljše!«

 

NaTaša, glasbenica, ki ustvarja glasbo za gledališke predstave in zasedbe različnih glasbenih zvrsti, se še posebno domače počuti za klavirjem, medtem ko s pomočjo »strasti do improvizacijske glasbe v zadnjih letih intenzivno raziskujem različne vokalne tehnike.« Njen občutek za melodijo, spevnost in svetle barve sveta bo moč opaziti tudi na albumu, ki bo vključeval že znane melodije, kakršne so Škratove sence, Čarobna cesta in Vedno znova, ki jo predstavlja ob tej priložnosti.

Prvenec NaTaše izide maja 2017 pri Ustvarjalnem polju Celinka.si.

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!