Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
13°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Zelena naselja v občini Bled

Občina Bled je v sklopu projekta Zelena naselja pristopila k urejanju območja zelenih površin alpskih blokov na Bledu. Trenutno so zelene površine v naselju lepo urejene, vendar je potrebno redno vzdrževanje in nadgrajevanje, ki se mora prilagajati potrebam prebivalcev naselja. 

 

V sklopu projekta Zelena naselja je Občina Bled organizirala poseben dogodek za promocijo revitalizacije degradiranih površin. Skupaj s krajevno skupnostjo Bled in koncesionarjem za urejanje zelenih površin, javnim podjetjem Infrastruktura Bled, prebivalci naselja in ostalimi zainteresiranimi je na inovativen oz. skupnostni način izvedla anketo in delavnico na temo revitalizacije zelenih površin alpskih blokov na Bledu. Prebivalci so predlagali postavitev ptičjih hišic, zasaditev dreves, postavitev dodatnih klopi in nekaterih otroških igral. V sklopu projekta so že pred časom ozelenili poslovno stanovanjsko območje Seliše. 

Partnerji v projektu so BSC Kranj, Občina Preddvor, Občina Tržič, Občina Bled, Društvo arhitektov KRARH.Projekt Zelena naselja sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Marija Ferjan, Občina Bled

Oglejte si tudi