Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
22°C
8°C
JUTRI
21°C
10°C
Deli
8141

Zagorelo v alpskih blokih, dva policista sta junaka!

5. aprila zgodaj zjutraj je zagorelo stanovanje na Alpski cesti 5 na Bledu. Požar so pogasili gasilci, ki so se takoj odzvali na klic na pomoč. V času požara so bile v stanovanju tri osebe, ki so jih rešili, družina pa je ostala praktično brez vsega.

Pri reševanju so se izkazali gasilci, reševalci in dva blejska policista, ki sta po klicu na pomoč na kraj dogodka prišla prva. Rok Brajič in Blaž Svetlin sta v blok stopila brez zaščitne opreme, začela z evakuacijo prebivalcev in rešila nepokretno osebo, ki je ostala v enem izmed stanovanj.

»Na prizorišče sva prispela prva, mislim, da sva prišla kakšno minuto po klicu na pomoč'«, se spominja Rok Brajič. Takoj sta začela z evakuacijo prebivalcev. »Hitro sem začel zvoniti po stanovanjih, hkrati pa sva skupaj kričala, da gori in da naj vsi zapustijo stanovanja,« dodaja Blaž Svetlin. Neka gospa ju je opozorila, da je v enem izmed stanovanj njena nepokretna mama, ki ne more ven. Stekla sta v blok, poln dima, poiskala stanovanje in rešila gospo. »Navodila, kje se gospa nahaja, so bila sprva zaradi strahu in zmede ljudi netočna, tako da sva, preden sva našla gospo, še enkrat tekla ven, da so nama točno povedali, v katerem stanovanju je«, se spominjata policista.

Gospo sta rešila, medtem pa so že prišli gasilci in reševalci in dokončali njuno hrabro delo. Zunaj je Blaž Svetlin začel močno kašljati, poleg tega ga je med nošenjem gospe zabolelo v križu. Zdravnica je posumila na zastrupitev s plinom, zato je noč preživel v jeseniški bolnišnici.

»Zdaj je vse v redu,« pravi. Oba policista sta ukrepala hitro in učinkovito, na prvo mesto sta postavila pomoč ljudem, saj sta v blok vstopila nezavarovana. Pravita, da je to odraz tudi siceršnjega policijskega dela – pomoč ljudem je na prvem mestu, »šele nato pridejo radarji in podobno«, sta mlada junaka dejala v smehu.

Ob tem se seveda zastavlja vprašanje, če dovolj cenimo policijsko delo? Sploh delo policistov, ki delajo na našem območju. Policijska postaja Bled s svojim delom namreč pokriva občine Bled, Bohinj in Gorje, kar v turistični sezoni pomeni izjemno veliko obremenitev in bi si želeli, da bi bilo policistov več, kot jih je sedaj. Na Policijski upravi Kranj so nam pojasnili, da se bosta kolektivu do poletja letos pridružila dva nova
policista, ki zaključujeta šolanje na Policijski akademiji.

Občani in občanke občine Bled družini Kuhar, ki je ostala brez vsega, lahko pomagajo z donacijo na račun Območnega združenja Rdečega križa Radovljica, ki je odprlo transakcijski račun, kjer se zbira pomoč:

Prejemnik: RKS-Območno združenje Radovljica, Gorenjska c. 25, Radovljica

TRR: SI 56   07000 0000487321

Referenca: 00   29022

Koda namena: CHAR

Namen: Humanitarna pomoč- POŽAR KUHAR

 

Medgeneracijski center Bled je denar zbiral na slovesnosti ob občinskem prazniku, 14. aprila pa je bila v športni dvorani dobrodelna hokejska tekma med zdajšnjimi in nekdanjimi blejskimi igralci in ob podpori picerij Brixen in Rusitika, BMC in Infrastrukture Bled. Skupaj so zbrali 1860 eur, od tega je Kud Komot je od predstave Pokljuški zdravnik doniral 250 evrov. Blejski Medgeneracijski center se zahvaljuje vsem, predvsem pa Tomažu Razingarju za pobudo ter za organizacijo obeh ekip, hokejskemu klubu Mlade kategorije Bled za vodenje tekme, Gajstn Bandu, Mini Košar, pa tudi KRŠ Radovljica in vsem, ki ste na kakršenkoli način prispevali k dogodku. 

 

Romana Purkart

  

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi