Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
29°C
15°C
SOB.
26°C
16°C
Deli
5323

Izjemno pestro dogajanje v Ledeni dvorani Bled, kamp Anžeta Kopitarja

Čeprav smo sredi poletja, ko otroci počitnice preživljajo na plaži in se predajajo morskim užitkom, je te dni na ledu blejske ledene dvorane izjemno pestro. V dveh terminih se je v 14 dneh v našem biseru preizkusilo okoli 130 otrok iz desetih različnih držav na hokejski akademiji Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingerja. Akademija, že tretja po vrsti, je postala na Bledu že stalnica, kjer mladi igralci nabirajo nova znanja, starši pa uživajo na dopustu.

 

Takoj za omenjeno akademijo sledi drugi, prav tako tradicionalni hokejski kamp pod vodstvom strokovnjaka Valerija Šahraja. Kamp poteka v dveh enotedenskih sklopih, udeleži pa se ga prav tako preko 130 otrok.

 

Ledena dvorana Bled, ki poleti prične s svojim obratovanjem prva v Sloveniji, bo 1.8. gostila že tretji zaporedni svetovni turnir CCM World invite 2018 za igralce, stare med 10 in 15 let. Turnirja se bo udeležilo 1400 igralcev, trenerjev in staršev, 40 ekip iz 12 različnih držav. Turnir velja za enega najmočnejših in največjih v Evropi. Prednost organizacije z licenco CCM World invite pa si je Bled prislužil z dobrim delom organizacijskega osebja, lepotami našega kraja in bližino hotelov, kar je največja konkurenčna prednost blejske ledene dvorane pred ostalim v Evropi.

 

Obnova v Ledeni dvorani Bled

 

V letu 2018 bo Ledena dvorana bled bogatejša za še eno pridobitev. V sklopu javnega naročila se prenavlja in modernizira prezračevalni sistem, ki bo odpravil gosto meglo in visoko vlažnost v poletnih mesecih ter hkrati preprečil gnitje lesene strešne konstrukcije. V sklopu projekta se bo vgradila toplotna črpalka, ki bo znižala stroške obratovanja dvorane. Z obnovo se bo dvorana približala visokim standardom, ki so potrebni za organizacijo svetovnih prvenstev, turnirjev mednarodnih razsežnosti in priprav profesionalnih ekip. Poleg že omenjenega turnirja na Bledu ob koncu avgusta gostimo priprave hokejske ekipe KooKoo, ki nastopa v elitni finski SIM ligi.

 

 

Grajsko kopališče Bled

 

Žal hladno in predvsem deževno poletje ni dober obet za našo centralno kopališče. Pa vendar, vremenu navkljub Grajsko kopališče beleži dober obisk. S pričetkom sezone smo obogatili vodna igrala, prenovili stare garderobe ter umestili nove programe za otroke v Jezerski igralnici, v preteklem vikendu pa smo organizirali prvi tečaj plavanja za začetnike. S tečaji bomo nadaljevali tudi v prihodnje, zato spremljajte našo FB stran.

 

Jaka Bassanese, Infrastruktura Bled

Foto: Matej Mišič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi