Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
29°C
12°C
JUTRI
26°C
15°C
Deli
8141

Spominska plošča ob gradnji trgovine Spar na Selišah na Bledu

Na Bledu so včeraj s predajo spominske plošče slovesno obeležili gradnjo nove trgovine Spar z gostinskim lokalom, ki svoje mesto dobivata na prenovljenem območju Seliš oziroma nekdanje tovarne Vezenine. »Trgovski center bo stal na 1706 kvadratnih metrih, pred centrom bo 24 parkirišč, v kleti pa še 64, skupaj torej 88 parkirnih mest«, pravi prokurist družbe Spar Slovenija Igor Domjan. Dela bodo predvidoma končana v prvi polovici prihodnjega leta. Center po načrtih arhitekta Mihe Furlana gradi družba Adriaing.

 

Blejski župan Janez Fajfar je družbi podaril ploščo z rajsko ptico, simbolom Bleda in z dobrimi željami, obenem pa poudaril, da bo nova trgovina za Bled seveda dobrodošla, hkrati pa pojasnil tudi, da Bled ni mesto, kjer bi živeli veliki trgovski centri, zato občina daje prednost manjšim trgovinam.

 

Seliše s svojo vsebino, ki jo dobivajo, postajajo osrednji kraj srečevanja domačink in domačinov. Infosredišče Triglavska roža, oskrbovana stanovanja, ki rastejo tik ob bodočem Sparu, nova bencinska črpalka, banka, trgovski center Mercator -  vse to zaokroža prostor, ki ga na drugi strani ceste zaključujeta še vrtec in šola. Piko na i bodo Seliše dobile v letu 2020 z odprtjem Medgeneracijskega središča Vezenine Bled, ki bo pod isto streho gostil tudi center dnevnega varstva za starejše občane in blejsko enoto knjižnice.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi