Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Hodimo pot okrog Julijskih Alp

V nedeljo, 21. oktobra bodo v vseh občinah Julijskih Alp organizirani krajši pohodi, na katerih bodo pohodniki prehodili del pohodniške poti okrog Julijskih Alp.

Voden pohod na Bledu se bo pričel pred Infocentrom Triglavska roža Bled ob 9. uri in bo potekal na relaciji: Bled – Dindol – Ribno – Bodešče – Bodeški most – Sračja noga – Šobec – Koritno - Bled. Skupaj 2 uri in 30 min. Ob zaključku pa ne bo manjkalo okrepčilo v Kavarni Infocentra Triglavska roža Bled.

Doživite pristen stik s pokrajino Julijskih Alp, ki razen visokih gora navdušuje s slikovitimi alpskimi dolinami, rekami in jezeri. Prvobitno Bohinjsko in idlično lepo Blejsko jezero. Bistri Savi in smargdna Soča oklepajo Julijske Alpe. Slikovite vasi, kraji in mesta. Vse to lahko doživite na pohodniški poti okrog Julijskih Alp, ki nastaja v sodelovanju desetih občin.
Pot okrog Julijskih Alp bo v osnovi potekala v smeri urinega kazalca in bo razdeljena na priporočljive etape. Dnevne etape bodo zasnovane tako, da bo v krajih začetka oziroma konca etap možno prenočiti in se okrepčati. Etape se bodo začele na železniški ali avtobusni postaji, kar bo pohodnikom omogočilo trajnosten in mobilen dostop.
Bled, biser Julijskih Alp, je seveda del poti. Z Radovljice ob Savi navzgor in do Šobca, kjer na desnem bregu Save Dolinke vstopamo na blejski teren. Pot nas po savskih terasah vodi na Koritno in od tam v središče Bleda na Jezersko promenado. Kajpada se pot okrog Julijskih Alp na izogne Blejskemu jezeru, obide ga na njegovi severni obali pod slikovitim Blejskim gradom. Z Male Zake se vzpne na železniško postajo Bled – Jezero. Od tam pa se začnemo vzpenjati, kjer pot kmalu preide v Gorje in dalje proti Pokljuki.

Vabljeni, udeležba je brezplačna.

Oglejte si tudi