Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
PET.
21°C
4°C
Oceni objavo

Utrinki dogajanj na Podružnici Bohinjska Bela

Naša šola je majhna, a se v njej vedno kaj zanimivega dogaja. Za to običajno poskrbimo učiteljice skupaj z učenci. Velikokrat pa nam s svojimi idejami in znanjem pomagajo tudi starši in zunanji obiskovalci.

Iz Infocentra Triglavska roža Bled sta nas obiskali gospe Mojca in Nina, ki sta nam s kamišibaj tehniko pripovedovanja zgodb predstavili zgodbo o življenju divjega petelina. Spomnili sta nas, da moramo pri obiskovanju gozda upoštevati gozdni bonton in da živali ne smemo vznemirjati s svojo prisotnostjo. Povedali sta nam, zakaj je mir v gozdu tako pomemben in da v gozdovih obstajajo tudi mirne cone. Na koncu so učenci tudi ustvarjali. Vsak je izdelal svojega divjega petelina.

Praznovali smo tudi kitajsko novo leto. Kitajci novega leta ne praznujejo prvega januarja tako kot mi. Kitajski koledar se namreč ravna po luninih menah in se začne na drugi mlaj po zimskem obratu, takrat, ko se Luna znajde na navidezni ravni črti med Zemljo in Soncem. Učenka Katarina Lara Ograjenšek Crawley in knjižničar Andrej Jalen sta nam predstavila legendo o nastanku lunarnega koledarja, skupaj smo raziskali, katere živali smo po kitajskem horoskopu, izdelovali smo kitajske zmaje in učilnico okrasili z rdečimi kitajskimi okraski. Na koncu smo se tudi posladkali s kitajskimi posladki. Vsak učenec na šoli je prejel rdečo kuverto s  čokoladnim kovancem za srečo.

Za ves potreben material in informacije o praznovanju se zahvaljujemo gospe Suzani Ograjenšek, mamici naše učenke Katarine Lare. Obeležili smo tudi slovenski kulturni praznik, 8. februar. Slovesno smo se spomnili našega največjega pesnika Franceta Prešerna in počastili njegovo ustvarjanje. Učenci so po razredih pripravili kulturne točke, ki so nam popestrile dan. Veselimo se že zimskih počitnic, da se naužijemo zimskih radosti in naberemo novih moči za izzive, ki so še pred nami.

Urša Beber, Podružnica Bohinjska Bela

Oglejte si tudi