Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Tudi po dva tisoč tristo obiskovalcev na dan

Bled - Blejski grad je bil poleg otoka tudi v letošnji poletni sezoni prav gotovo ena izmed najbolje obiskanih turistično-kulturnih znamenitosti ne samo na Bledu, pač pa v celo Sloveniji. Po podatkih Zavoda za kulturo, ki upravlja z gradom, je do sredine avgusta grad obiskalo več  kot 350 tisoč ljudi. '' To pomeni, da bomo po vsej verjetnosti letos presegli številko pol milijona, kar se bo zgodilo prvič v zgodovini gradu, '' pravi direktor Zavoda, Matjaž Završnik.

Kot je še povedal, so se na povečan obisk pripravili, saj so že pomladi zaznali, da bi letošnja sezona znala ponovno biti rekordna. '' Pripravili smo se tako s prometno ureditvijo, povečali smo število osebja in tudi varovanje gradu,'' pravi direktor.

Že aprila so imeli v načrtu obnovitvena dela na gradu, ki pa so zaradi povečanega obiska že v pomladanskih mesecih morala počakati na jesen. V jeseni bodo tako sanirali pot od viteške dvorane do parkirišča, na novo uredili kanalizacijo ter prenovili Viteško dvorano in restavracijo na zgornji ploščadi, pa tudi obe ploščadi bosta dobili novo podobo. Z vsemi delo bodo končali do konca marca oziroma aprila prihodnje leto.

Že v začetku septembra pa obnovitvena dela čakajo tudi Festivalno dvorano Bled, takoj po strateškem forumu bodo dvorano zaprli in začeli z obnovo južnega dela, gre za prenovo malih dvoran, instalacij, klimatske naprave, skratka, za modernizacijo dvorane. Dela, vredna dobrega pol milijona evrov, bodo končana v novembru.

Romana Purkart

Oglejte si tudi