Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

TALEŽLAUF 2017 – Cilj z razgledom

Ribno - V vročih poletnih dneh so za tek najbolj primerne zgodnje jutranje ali pozne večerne ure, lahko pa se odločite tudi za gozdne ali višjeležeče poti, kjer so temperature precej bolj prijetne. Če pa ste ljubitelj gozdnih poti in hkrati še premagovanja višine pa je pravi tek, zdaj že tradicionalni, Taležlauf.

Na 6. CONDITUS Taležlaufu  se je prvo avgustovsko nedeljo zbralo 59 tekačev in tekačič in se podalo na 8,5 km razdaljo med savskim mostom v Ribnem in lovsko kočo na Taležu. Po vse prej kot lahki progi, ki sta jo letos utežili še vročina in sopara, s kar nekaj vzponi in spusti, kjer poseben pečat pusti vzpon in spust z Tolstega vrha (883 m nadmorske višine), so v dobri uri in devetnajstih minutah vsi srečno pritekli na cilj.

Najhiterši v moški konkurenci, nastopilo 41 tekačev, je bil Marjan Zupančič (HOKA One One Slovenija), njegov čas 41:38, sledila sta mu Simon Strnad (ŠD Nanos) s časom 42:44 in Franci Teraž (Acroni team), čas pa 43:30.

Pri dekletih je bilo prijavljenih 18 tekačic, pa je zmagala Petra Race (TEA KWON DO Begunje), zmagovalki se je ura ustavila pri 51:41. Na odru za zmagovalke sta ji družbo delali drugouvrščena Ana Kovačič, ciljno črto je prečakala s časom 53:40  in tretja  Anja Zima (ŠD Mošnje), njen čas pa 55:32.

Vsi najboljši so poleg praktičnih nagrad prejeli tudi unikatne medalje, ki so jih izdelali v CUVD Radovljica in ob tej priložnosti jim gre prav posebna zahvala.

Še posebej pa so bili medalj veseli otroci, ki so sodelovali na pohodu Vzpon na Talež. 36 nadobudnežev, najmlajša je imela dobri dve leti, se je s spremljevalnim osebjem in nekateri tudi s starši, podalo na 2,5 km dolgo pot. Vnema je bila velika, volja tudi in čeprav pot ni ravno lahka so bili ob prihodu k lovski koči na Taležu vsi nasmejani in zadovoljni, ob podelitvi praktičnih nagrad pa so v en glas zatrjevali, da prihodnje leto spet pridejo.

Vsem, tako najmlajšim kot malo starejšim pa so po končani nalogi še kako teknile  blejske rezine, ki so jih pripravili pri generalnem sponzorju teka, podjetju CONDITUS Bled.

Prireditve pa nebi bilo tudi brez ostalih sponzorjev in donatorjev, ki verjamejo v delo in vizijo organizatorjev, zato se vsem, ki so kakorkoli sodelovali tudi zahvaljujejo.

Spozorji in donatorji: HOKA One One Slovenija, Občina Bled, KS Ribno, Piknik Ribno, Tinex, ICE POWER, Žito, Kompas SHOP, Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, Avtomehanika Valant, Kia Ambrožič, Servis Špan, Fructal, Red Bull, Piknik Grilc, Lovska koča Talež, Funrafting, 1A Hostel, Bistro7, Ljudstvo tekačev, PGD Ribno, Agrarna skupnost Ribno, GRS Radovljica, Barcaffe, Rdeči križ Radoljica, Cvetličarna Spans in Vitezi dobrega teka.

Pohvale in zahvale tudi organizatorjem za ves trud, ki so ga vložil v organizacijo tekmovanja, pa tudi vsem prostovolcem in prostovoljkam, brez katerih TALEŽLAUF-a nebi bilo. Vsem še enkrat hvala in se že veselimo vnovičnega snidenjenja ob letu osorej.

HVALA!

Stanko Zupan

Oglejte si tudi