Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

Simbolična obeležitev milijonte prenočitve

Na Bledu so danes na deževen prvi novoletni dan simbolično podelili listino ob milijonti prenočitvi. Župan Janez Fajfar jo je izročil dolgoletnemu blejskemu gostu, Britancu Jamesu Barringtonu, ki na Bled prihaja že 40 let.

'' Že moja družina je prihajala sem, vedno smo se počutili dobrodošli, prijaznost ljudi je neverjetna, Bled je prelep in vsako leto je boljše, Bled zares ohranja najboljše iz preteklosti…'' pojasnjuje Britanec, ki se na Bled zdaj vsako leto vrača z družino.

V Grajski tiskarni so odtisnili listino, ki obeležuje milijonto prenočitev. Župan Janez Fajfar je povedal, da za Bled milijon nočitev v enem samem letu pomeni ogromno in da si res ni predstavljal, da se bo to zgodilo tako hitro.  '' Vemo, da ni vse v kvantiteti pač pa tudi v kvaliteti, ampak vendarle je to pomemben mejnik za nas. Letos 2018 bo prav tako izjemno pomembno, vse nagrade, ki smo jih dobili lani (Julijske Alpe in z njimi Bled med najboljšimi desetimi destinacijami za letošnje leto po izboru Lonley Planeta,…) bodo k nam prav gotovo privabile še več gostov,'' pravi župan. V letu 2018 bo dokončana severna obvoznica, ki bo razbremenila promet proti Pokljuki, pod gradom bo hkrati nastalo novo parkirišče, ki bo pomembno razbremenilo center Bleda, nadaljevali se bodo postopki za izgradnjo južne razbremenilne ceste.

'' V letu 2018 si želim sodelovanja in razumevanja, da živimo v enem najlepših krajev, ki seveda ni samo naš, zato se moramo boriti, da naravna in kulturna dediščina ostaneta nedotaknjeni,'' še pravi župan Fajfar.

Z njim se strinja tudi novi direktor lokalne turistične organizacije Turizem Bled, Tomaž Roglej, ki je ravno danes začel svoj mandat.

''Izjemen mejnik za začetek novega obdobja na Bledu, ki ga bomo najprej izkoristili za dokončanje nove strategije razvoja turizma. Vsekakor je trajnostni razvoj turizma edino, kar Bledu zagotavlja prihodnost, '' pravi Tomaž Rogelj.

Predlog strategije bodo na Bledu javnosti prvič predstavili 11. januarja ob 11. uri v Festivalni dvorani Bled, kamor vabijo vse domačine in ostale, ki jih prihodnost Bleda zanima.

Bled je sicer v teh dneh poln gostov, v novo leto pa so skočili na dveh silvestrovanjih na prostem.

V Zdraviliškem parku, ki je za več kot mesec dni postal Zimska pravljica, pa si dogajanja sledijo vse do 7. januarja.

Oglejte si tudi