Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
30°C
12°C
JUTRI
32°C
15°C
Deli
3609

Varnost na prvem mestu – na Blejskem gradu letos izjemoma brez priljubljene velikonočne prireditve Lov na skrite pirhe

Velika noč je praznik, prepleten z običaji, poleg barvanja pirhov, peke potice in žegna jedi so se ohranile tudi nekatere igre. Na Blejskem gradu smo leta 2010 prvič pripravili nagradno igro Lov na skrite pirhe, ki je hitro postala priljubljena med obiskovalci. Skozi leta je prireditev rasla, v zadnjih letih smo program obogatili, dodali še druge velikonočne igre kot sta sekanje in valicanje, izmenjavo pirhov med obiskovalci, od začetka pa je bila prisotna tudi kulinarična ponudba velikonočnih jedi.

 

Zaradi trenutne gradbene situacije na gradu – zaključek del je bil načrtovan tik pred veliko nočjo pa letos izjemoma izpuščamo prireditev Lov na skrite pirhe, napovedano za nedeljo, 1. aprila. Ponovne snežne padavine v noči na 19. marec in spust temperatur pod ledišče so namreč začasno zopet zaustavile prenovo dostopne poti od parkirišča do blagajne in izravnavo nivoja na zgornjem in spodnjem dvorišču.

 

V Zavodu za kulturo Bled se zavedamo, da je v primeru tako številnega obiska kot ga je deležen Blejski grad in priljubljenosti prireditve potrebno sprejeti odgovorno odločitev z vidika varnosti in kakovosti izvedbe programov. Za razumevanje se vam zahvaljujemo, že sedaj pa napovedujemo, da se Lov na pirhe zagotovo vrača na velikonočno nedeljo v letu 2019.

Zavod za kulturo Bled

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi