Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
21°C
8°C
JUTRI
23°C
6°C
8141

Razstava Amazing Animals – Čudovite živali na Bledu

Ob jezeru pod Casinojem Bled je v bivši dvorani Kazina na ogled posebna razstava. 

Anakonda, zeleni legvan, burmanski, mrežasti in kratkorepi piton, kajman očalar, afriška ostrogasta želva, orjaška krastača, pet vrst orjaškega ptičjega pajka ter orjaški paličnjaki. Pa bradate agame, kraljevi piton, udav ter nekaj drugih vrst kač in kuščarjev, pa žabe, škorpijoni in  nekaj puhastih kepic za božanje – činčile, hrčki in zajčki.

Večina razstavljenih živali ima prav posebno zgodbo. Prihajajo iz ene največjih zbirk v Evropi, največ pa jih je bila rešenih, najdenih in posvojenih. Rdeči gož po imenu Survivor je bil najden v Ljubljani, kjer so ga napadle mačke in ima zato krajši rep kot običajno. Ali pa kača podganarica ki si je pri prejšnji lastnici za malico privoščila njeno papigo in je končala kot posvojenka med ostalimi zvezdami razstave. In nenazadnje legvan Lenny ki je z svojimi več kot 200 centimetri ena glavnih atrakcij – ko se je sin odselil je ostal sam z starejšo gospo, ki pa ga je zaradi njegove velikosti in živahnosti ni mogla več vzdrževati in ga je dala v posvojitev.

Nekatere izmed razstavljenih živali so nastopale tudi pred kamerami – v oddajah Vid in Pero šov, Bitka parov, Moj dragi zmore, Hipnoza: dobra zabava, Znan obraz ima svoj glas in še kje. Razstava je odprta vsak dan od 10. do 18. ure.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi