Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
18°C
-1°C
JUTRI
18°C
-3°C
Deli
4498

Blejsko jezero in svetovni dan voda

Svetovni dan voda obeležujemo vsako leto 22. marca, od leta 1992, ko je bil izbran na konferenci Združenih narodov o okolju in razvoju v brazilskem Riu de Janeiru. 

 

Potem, ko je Občina Bled z javnim pismom vlado, državni zbor, državni svet in predsednika republike seznanila s stanjem Blejskega jezera, je bil v soboto, 21. marca 2020 popoldne na Bledu sestanek na to temo. Udeležili so se ga predstavniki Ministrstva za okolje, Agencije za okolje in Občine Bled. 

 

Predstavniki Bleda so sogovornikom predstavila stanje Blejskega jezera in vzroke za cvetenje cianobakterij, hkrati pa tudi že izvedene ukrepe. Strinjali so se, da morata občina in država z roko v roki reševati problem.

Bled je ponovno opozoril, da nekaterih ukrepov, ki bi se lahko izkazali kot nujni, sama občina brez pomoči države nikakor ne more izpeljati, saj sprememba zakonodaje na določenih področjih pač ni v pristojnosti lokalne skupnosti ampak države. 

 

Blejsko jezero je naravna vrednota, ki ni izjemnega pomena le za Bled, pač pa za vso Slovenijo. Na Bledu smo prepričani, da smo skupaj močnejši in da nas jezero, prav tako kot epidemija opozarja, da bo treba narediti nove korake naprej in povezati vse znanje, ki ga v državi premoremo, da bo stanje jezera spet dobro.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi