Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Prvi blejski bazar

Bled - Na Straži bo v nedeljo, 3. junija, od 11. do 17. ure potekal prvi blejski bazar, katerega cilj je povezovanje lokalne skupnosti na Bledu ( družin, staršev, otrok, sosedov, društev, vodij delavnic, lokalnih mojstrov in ustvarjalcev, …). Bazar organizira društvo BMC v sodelovanju z društvom Druga soba. Ta iniciativa je nastala kot posledica našega prostega druženja na zelenih površinah na Bledu in je povsem neprofitne narave.

Naš cilj pa ni le druženje in sodelovanje na delavnicah. Otroke in starše bi želeli vzpodbuditi, da z izmenjavo stvari podprejo recikliranje v smislu kroženja stvari. S tem želimo opozoriti na problematiko odvečnih odpadkov in vsesplošnega »smetenja«. Hkrati bi v sklopu bazarja pripravili delavnico spoznavanja okoliškega rastja in dreves, saj opažamo, da se današnji otroci in mladi vedno bolj oddaljujejo od narave.

Otroci bodo lahko preko delavnic, ki jih bomo organizirali, spoznali svet reciklaže z izdelovanjem uporabnih stvari. Obenem bomo omogočili tudi »popravljalnico« stvari, kjer se bodo naučili sami zamenjati zračnico na kolesu ali popraviti že neuporabne stvari (igrače, lučke, …), ki jih imajo doma. Želeli bi tudi, da ima dogodek humanitarno noto, zato vabimo vsa lokalna društva, ki se s tem ukvarjajo, naj se nam oglasijo, saj bi preostanek stvari, ki se ne bodo prodale, dali v humanitarne namene.

Kako bo bazar potekal?

Naša ideja je, da družine ali posamezniki pripeljejo in na svoji stojnici razstavijo vse odvečne stvari, ki jih ne potrebujejo več (oblačila, knjige, igrače, kolesa, drsalke, zakaj pa ne, tudi kose pohištva ali kuhinjske pripomočke). Rabljene stvari lahko prodajajo po simbolni ceni ali pa z drugimi sodelujočimi  izmenjajo. Seveda morajo za to znati malce barantati.

Vsaka družina ali posameznik se mora zato predčasno prijavi vsaj teden dni pred dogodkom (do 27. maja)  na FB stran www.facebook.com/prviblejskibazar/. S tem si bo zagotovila razstavno mizo, ki jo bo lahko obložila po mili volji. Število miz bo omejeno. Vsem razstavljavcem bomo predlagali, da se neprodane oz. neoddane stvari podarijo v prostovoljne namene.

Ker pa bo druženje potekalo skozi ves dan, bomo v sklopu bazarja organizirali različne delavnice, ki bodo potekale po programu, ki ga bomo javno objavili. K sodelovanju in izvedbi smo povabili lokalna društva in posameznike, ki se bodo predstavili in se z nami po družili preko delavnic. Delavnice bodo povezane z zgoraj omenjenimi cilji in bodo namenjene predvsem otrokom.

Pridi in se zabavaj!

Prodaj, kupi, podari ali se igraj!

Popravi pokvarjeno »šaro«!

Sodeluj na delavnicah!

Spoznaj sosede in v senci dreves poklepetaj!

Menda bo toplo in baje ne bomo ne lačni, ne žejni!

Jasmina Đorđević

Oglejte si tudi