Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Jesenske gradnje v občini Bled

Na občinskih cestah in parkiriščih so bile v avgustu obnovljene talne oznake. Med drugim se s talnimi oznakami obnavlja tudi na novo urejena cesta v »starem Betinu«, kjer je poleg dveh 1,5-metrskih pasov za kolesarje označen tudi koridor za pešce ter 60 parkirnih mest za osebne avtomobile.


V tem trenutku se že odvijajo gradbena dela na delu Prešernove, kjer bo država pred predajo ceste v upravljanje občini preplastila najbolj kritičen odsek mimo Hotela Astoria. Pred tem občina obnavlja preko 100 let star dotrajan vodovod in ureja ločeno odvajanje odpadnih voda. Vrednost vseh del je 100.000 eurov.

Na delu Kolodvorske se mimo bivše Gostilne Mangart gradi pločnik do Valvazorjeve. S tem bo zagotovljeno varno dostopanje zlasti šolskih otrok do novega avtobusnega postajališča na Rečiški cesti. Tukaj večino stroškov krijejo Elektro Gorenjska in telekom, delno pa iz sredstev koncesionarja.

 

Prav tako velik del prenove Poljske poti sofinancira Elektro Gorenjska, saj vanjo polaga svoj srednjenapetostni daljnovod. Vse tri naložbe bodo zaključene do 1.9.

 

Septembra se nam obetajo nadaljevanja gradenj komunalne infrastrukture na Jamovi cesti, v Poslovno-stanovanjski soseski Seliše, od Festivalne do Ledene dvorane ter zaključne ureditve ob Rečiški cesti kot so še nekateri oporni zidci, varovalne ograje ob stanovanjskih objektih, korita, zelenice in celovita ureditev ob gasilskem domu Rečica z novim otroškim igriščem, ekološkim otokom, parkirišči ter obnovljenim domom. Opozarjamo, da je tudi severna razbremenilna cesta uradno še vedno gradbišče in da izvajalci še urejajo podrobnosti ter odpravljajo napake, ki so nastale v času gradnje.

Oglejte si tudi