Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Predstavljamo občinske nagrajence in nagrajenke

Županovo priznanje prejme

 

Leon Makar  

 

 

Leon Makar je v svojem 60 letnem življenjskem delovanju zaznamoval del družbenega življenja na Bledu. Deloval je v mladinski organizaciji, taborniški organizaciji Jezerski biseri, gasilskem društvu in krajevni skupnosti.

 

V okviru Mladinske organizacije Bled je bil soorganizator številnih srečanja mladine, organizator predavanja in soorganizator mladinskih plesov pri Trohu na Bledu. V krajevni skupnosti Bled je bil eden od pobudnikov za gradnjo poslovilnih vežic na Bledu in za gradnjo severne obvoznice na Bledu. Kot član Gasilskega društva Bled je nekaj časa vodil mlade gasilce, bil je član upravnega odbora in nazadnje podpredsednik gasilskega društva.

V taborniški organizaciji Jeserskih biserov Bled je v obdobju 1960-75 skupaj s Stankom Pibrom organiziral dva taborniška festivala na Bledu in z občino Radovljica podpisal 99 letno pogodbo o najemu objekta na Bledcu.

 

Leon Mlakar pa je predvsem samouk rezbar. Njegovo rezbarsko pot so zaznamovale nekatere razstave. Z društvom rezbarjev in kiparjev Detelj je razstavljal v Festivalni dvorani na Bledu, naslednjič pa v istih prostorih z Upokojenskim društvo Bled. Velik uspeh je dosegel z rezbarko razstavo na Ptuju. Na obrtni zbornici je imel svojo rezbarsko vitrino. Na prvi razstavi v takratni Murki Lesce je predstavil omizje z rezbarijami. Ne moremo tudi mimo izjemne skulpture Arnolda Riklija v naravni velikosti, ki stoji ob novi poti, ki bo tekla od hotela Rikli Balance preko Dindola na Stražo.

Osrednja slovesnost s podelitvijo priznanj bo v sredo, 10. aprila, ob 19. uri v Festivalni dvorani Bled.

Oglejte si tudi