Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 17.01.2018

pretežno oblačno
Danes bo pretežno oblačno, popoldne pa se bo oblačnost na severozahodu zmanjšala. Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 9, na Primorskem in na vzhodu do 11 °C.
1°C | 8°C
četrtek, 18.01.2018
-6°C | 9°C
petek, 19.01.2018
0°C | 7°C
sobota, 20.01.2018
-1°C | 7°C
nedelja, 21.01.2018
-1°C | 10°C
Opozorila
Sreda, 17.1.2018 ob 8h
Dodatnega opozorila ni.
1°C
8°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice

Predstavitev dobrot iz Prgarije


NOVICE

| |
22.10.2017      10:15
A A

Predstavitev dobrot iz Prgarije



Deli:

Zasip - Turistično društvo in Kulturno-umetniško društvo Zasip vabita na Prgarski dan s predstavitvijo kuharske knjige Dobrote iz Prgarije v soboto, 28. oktobra,  v Domu krajanov Zasip. V dopoldanskem času vabljeni na kuharske delavnice z Bojano Pipan, ki bodo potekale od 10. do 12. ure. Na delavnicah boste sami lahko poskusili narediti eno izmed kuharskih specialitet, ki so predstavljene v knjižici receptov Dobrote iz Prgarije. Popoldne pa ob 17. uri sledi kulturni program z degustacijo Prgarskih jedi in predstavitev publikacije.

Knjižica receptov Dobrote iz Prgarije je nastala po idejni zasnovi Bojane Pipan. Publikacija vsebuje 15 izbranih receptov s podrobnimi navodili za pripravo jedi iz prgine moke. Ta osnovna sestavina, iz katere so včasih delali Prgin kruh, je dala Zasipljanom tudi njihovo domače ime Prgarji. V knjižici boste poleg recepta za značilen prgin kruh lahko našli tudi napotke za pripravo drugih slanih in sladkih jedi.

V obeh društvih si želimo, da bi izbrani recepti iz knjižice obogatili marsikateri obrok, omizju pa prinesli obilo kulinaričnih užitkov. Eden od zadanih ciljev je tudi, da z inovativno in sodobno kulinarično ponudbo prebujamo kulinarično ponudbo na Bledu, ki je vse prepogosto pod vplivom najrazličnejših globalnih prehranskih trendov. Našo samozavest potrjujejo tudi besede prof. dr. Janeza Bogataja, ki je na pokušini prgarskih jedi projekt označil za šolski primer gradnje sodobne kulinarične razpoznavnosti in istovetnosti enega samega kraja.

Vljudno vabljeni!

TD in KUD Zasip

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
ŽELIŠ BITI TUDI V BODOČE NA TEKOČEM S TEM, KAR OBJAVI Blejske novice? x
Naroči se na e-obveščanje in ostani v stiku z nami in ne zamudi več nobene pomembne novice ali dogodka!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Blejske novice
Blejske novice
CESTA SVOBODE 13
Tel:(04) 575 01 00
Koledar dogodkov Preglej vse
Januar 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
17.01.2018
Danes ni dogodkov.
19.01.2018 | Šole in vrtci
Diči, diča!
19.01.2018 | Kultura
Pokljuški zdravnik gostuje v Bohinjski Bistrici
24.11.201 | Ostalo
Blejsko drsališče z razgledom
26.01.2018 | Šole in vrtci
Delamo snežake…

Bodite prvi pri oddaji mnenja.

Radio v živo