Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Melanijina Slovenija

Obedovanje, vino in pohodništvo v Sloveniji, ki je veliko več kot domovina Melanie Trump: s takim podnaslovom je svoje doživljanje naše dežele opisal ameriški novinar, ki je Slovenijo obiskal na začetku oktobra. Njegov članek je objavil New York Post, katerega doseg se meri v milijonih.

 

Eden najstarejših ameriških časnikov ima eno največjih naklad in dosegov v ZDA. Vsakodnevno ga natisnejo v okrog pol milijona izvodih, ki jih prebira 1.1 milijona bralcev. Še večji doseg ima v svoji spletni različici nypost.com, in sicer kar 49.2 milijona edinstvenih obiskovalcev.

 

Ameriški novinar Zachary Kussin je Slovenijo obiskal v okviru študijskih tur, ki jih Slovenska turistična organizacija pripravlja v sodelovanju z različnimi deležniki slovenskega turizma, saj so odličen način za njegovo promocijo. Pri nas je preživel pet dni,  svoje popotovanje pa strnil v članku s pomenljivim naslovom TAKE IT SLO!.  V njem je opisal kulinarična in vinska doživetja ter svoje potepanje po različnih znamenitostih Slovenije. »S svojimi naravnimi čudesi, neverjetno zbirko hrane, izvrstnega vina in novimi hoteli … je veliko več kot le domovina ameriške prve dame,« je med drugim strnil svoje vtise.

Še posebej je izpostavil Ljubljano in Postojnsko jamo, veliko prostora pa zavzemata Bled in Bohinj. Slika Bleda krasi tudi začetek spletne izdaje članka.

 

Taki prispevki so izjemna promocija Slovenije, saj prinašajo avtentično doživetje skozi oči resničnega popotnika. Vrednost objave v tiskani in spletni verziji, merjena z vrednostjo plačljivega oglasnega prostora, je okrog 150.000 dolarjev, medtem ko je piarovska 450.000 dolarjev, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije.

Oglejte si tudi