Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
30°C
14°C
JUTRI
29°C
15°C
Deli
4875

Conventa tudi na Bledu

Bled - V Ljubljani bo jutri in v četrtek potekala že deseta Conventa, največja poslovna borza za kongresni turizem za področje srednje in jugovzhodne Evrope. Letošnja Conventa bo gostila 185 mednarodnih organizatorjev dogodkov iz 45 držav in 119 razstavljavcev iz 16 držav srednje in jugovzhodne Evrope.

V zadnjih desetih letih je bilo na Conventi sklenjenih 3068 bilateralnih srečanj na temo kongresnega turizma. Kongresni turizem je z novo strategijo Blejskega turizma eden izmed ciljnih stebrov za naslednje obdobje 2018 – 2025 in je eden ključnih produktov slovenskega turizma. Je produkt z dodano vrednostjo, potrošnja gostov tega segmenta je najvišja, največji pa so tudi multiplikativni učinki na ostale panoge. Kongresni turizem je ključnega pomena tudi za desezonalizacijo in generira obiske drugih ciljnih skupin.

Majhnost Slovenije je v tem segmentu velika prednost, saj s tem predstavlja raznolikost, kompaktnost, obenem pa so prednosti tudi trajnostna usmerjenost destinacije, avtentičnost in gostoljubnost. Poslovni borzi Conventa sledijo tudi ogledni obiski gostov, kar bo na Bled konec tedna pod vodstvom Kongresnega urada Turizma Bled, pripeljalo 30 tujih gostov iz 12 držav, večinoma direktorjev mednarodnih agencij za dogodke, kongrese, športne in druge poslovne dogodke.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi