Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
18°C
11°C
Oceni objavo

Mag. Janez Resman: Bled je slovensko okno v svet

Bled - Mag. Janez Resman je 1. avgusta postal direktor javnega podjetja Infrastruktura Bled. Kot pravi, se tega, da je '' Bled slovensko okno v svet na komunali zavedamo vsak dan!''. Sam zase pravi, da je velik zagovornik ekologije, zato je ekološka osveščenost nekaj, na čemer bo temeljila njegova vizija dela v prihodnje.

'' Na Bledu in v Gorjah se res moramo vsi zavedati, da je naše okolje samo eno, zato ga moramo čuvati kar se le da. Ločeno zbiranje odpadkov je dobro vpeljano, nikoli pa ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše,'' pravi Resman, ki si je med drugim zadal tudi nalogo, da bodo skupaj z Občino Bled uvedli novo urbano opremo, kar bo med drugim prineslo tudi koše za odpadke z ločenimi frakcijami, aktivno bodo sodelovali tudi pri uvedbi kopalnega reda okoli jezera.  ''Naši delavci sicer zelo vzorno skrbijo za urejenost Bleda, ne samo jezerske sklede, pač pa širše okolice, kar je seveda prav, '' pravi in doda, da se bodo v prihodnje še bolj potrudili pri ekološkem osveščanju občank in občanov, pa tudi obiskovalcev in turistov. '' Nenehno se povezujemo tudi z blejskim gospodarstvom, saj je prav po podjetjih odstotek ločeno zbranih odpadkov občutno nižji kot pri gospodinjstvih.''

Poudarja, da se vsi ločeno zbrani odpadki tudi ločeno odložijo in predelajo in da ni res, kar mislijo mnogi, namreč da ločeno zbrani odpadki na koncu končajo v istem košu.

Druga dejavnost, s katero se ukvarja Infrastruktura, pa je upravljanje z blejskimi turistično-infrastrukturnimi objekti. Letošnje poletje so bili tako Straža, Grajsko kopališče kot Športna dvorana Bled izjemno dobro obiskani. Do 20. avgusta so na letnem sankališču prodali 29.500 vstopnic, v kopališču 27.000, ledena ploskev v dvorani, ki je na Bledu na voljo že od 1. julija, pa je nenehno zasedena.

Kljub vsemu z malce skrbi pričakujejo zimo, na katero pa se že pripravljajo in načrtujejo tudi kar nekaj novosti.

Oglejte si tudi