Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
26°C
17°C
JUTRI
29°C
16°C

Povezani v krizi, okoli brezplačnih 150 parkirnih mest za obiskovalce

Blejsko turistično gospodarstvo se je znašlo v hudi krizi, ki je prizadela vse, precej pa je udarila tudi Občino Bled oziroma njen proračun. 

 

Kot je na včerajšnji novinarski konferenci povedal direktor občinske uprave, Robert Klinar, bo občina že s tem koncem tedna obiskovalcem Bleda po načelu »kdor pride prvi, prvi melje«, dala na voljo okoli 150 brezplačnih parkirnih mest. Brezplačna parkirišča bodo na voljo na Betinskem klancu, na parkirišču Seliše 2 ter na makadamskem parkirišču pod gradom.

 

Kot je še povedal Robert Klinar, sodelovanje med predstavniki turistične panoge in Občine Bled poteka zgledno, saj so skupaj s Turizmom Bled ustanovili krovno skupino Turizem Bled za nove čase, v okviru tega pa še štiri podskupine, razdeljene po panogah. Najprej so definirali probleme, predlagali rešitve in te poslali na vlado. Kot je bilo moč neuradno izvedeti, naj bi tretji paket državnih korona ukrepov upošteval prav nekaj predlogov z Bleda oziroma Julijskih Alp.  

 

Finančni izpad občinskega proračuna je ocenjen na okoli 25 odstotkov, zato je Občina Bled določene investicije zamaknila za kakšno leto, odpovedala pa ni nobene.  

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi